Міністр Ганна Новосад розповіла про основні зміни та головні проблеми в українській освіті. За словами міністра, в Україні забагато вчителів.

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявила, що в Україні більше вчителів, ніж потрібно. Про це вона розповіла в ефірі "Мніданок з 1+1".

"В нас дійсно є проблема, що кількість вчителів є більшою, ніж потрібно для того контингенту учнів, який є зараз. Безперечно, це річ дуже непопулярна, проте тим учителям, які працюють у школах у селі і учнів яких возитимуть до опорних шкіл, їм потрібно буде підвищувати кваліфікацію і перекваліфіковуватись", - сказала Новосад.

Вона також нагадала, що цього року відбудеться пілотний проект сертифікації педагогічних працівників. Реєстрація на сертифікацію добровільна і її зможуть пройти 1000 вчителів початкових класів.

Новосад зауважила, що у бюджеті-2020 закладено підвищення на 20% зарплати для вчителів, які успішно пройдуть таку сертифікацію.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

А вже цього тижня стане відомо, хто з вчителів початкових класів пройшов сертифікацію. Така перевірка проходила вперше і була добровільною.