У комп'ютерній академії Маріуполя студенти зуміли налагодити друк ультрасучасних захисних масок. На щастя, в інституції студенти мали доступ до 3D-принтера. Маючи китайську найсучаснішу маску за зразок, майбутні фахівці зуміли налагодити друк таких же сучасних і ефективних масок у себе.

Про це повідомляє видання "0629.com.ua Новости Мариуполя" на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

В чому новаторство цієї маски? Її виготовляють із пластику, що переробляється. Після кожного використання маску потрібно протерти спиртом або іншим дезінфікуючим засобом і - все. Таким чином, людина може мати одну маску й безпечно користуватись нею протягом тривалого часу.

Єдиним мінусом є той факт, що на виготовлення однієї маски потрібно цілих десять годин, що унеможливлює швидке масове виробництво. Разом з тим, комп'ютерна академія Маріуполя планує видавати ці маски безкоштовно своїм студентам, а згодом і городянам.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше у США заборонили створювати зброю на 3D-принтері: без серійника і дозволів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 12-річний хлопчик придумав, як допомогти лікарям — історія, що зворушила весь світ.

Також "Знай.ua" писав, що львів'яни винайшли надпотужний засіб для дезінфекції.