Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" заявила, що планує внести зміни в розклад рейсів на період літньої навігації. Основною причиною змін стала затримка поставки літаків Boeing 737 MAX, які повинні були почати роботу на регулярних рейсах МАУ з середини квітня.

У зв'язку з тим, що експлуатація даного типу літаків припинена до завершення розслідування, поставка трьох Boeing 737 MAX для авіакомпанії МАУ відкладається на невизначений термін.

За причиною відсутності вже запланованих на цей період літаків авіакомпанія змінює розклад своїх рейсів. Зміни торкнуться таких напрямків, як Афіни, Стамбул і Єреван, де МАУ зменшить кількість своїх рейсів.

У той же час рейси між Києвом та Вінницею будуть повністю скасовані. Польоти по даному напрямку виконували EMBRAER ERJ 145, але при чому тут Boeing 737 MAX компанія не вказує.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Крім того, в квітні-червні передбачається скасування деяких рейсів з Києва до Запоріжжя, Херсон, Івано-Франківськ, Баку, Мінськ, Ригу, Женеву, Амман і Анкару. Пасажири, яких торкнулися зміни розкладу, отримають повідомлення та пропозиції з альтернативними датами вильоту або маршрутами.

За даними агентства, скасовані і інші рейси, заплановані на літній розклад, але так і не анонсовані (хоча вони і є у внутрішній базі даних МАУ).

"У зв'язку з непередбаченими обставинами, які призвели до збоїв у постачанні літаків, ми були змушені внести зміни у вже зверстаний літній розклад польотів. Для того щоб забезпечити можливість пасажирам дістатися до місць призначення, МАУ перерозподіляє існуючий флот. Всі зміни в розкладі відображаються в системах бронювання. Рейси, які не скасовані, будуть виконані авіакомпанією. У разі додаткових точкових коректив, ми будемо оперативно інформувати ринок про ці зміни", — зазначила директор з комунікацій МАУ Євгенія Сацька.

Нагадаємо, що Міжнародні авіалінії України змінюють правила пасажирських перевезень. Відтепер пасажири будуть платити за зміну місць в салоні літака під час онлайн-реєстрації.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародні авіалінії України опублікували меню, яке пропонується пасажирам під час перельоту.

Також портал Знай.uа писав, що в кінці жовтня 2019 року популярний лоукостер Ryanair має намір відкрити нові рейси Харків-Познань і Одеса-Познань.