Поліція Нідерландів, 20 років розслідувала смерть 11-річного Ніки Верстаппена, заявила, що головний підозрюваний, нарешті, арештований в Іспанії.

Прот це повідомляють ЗМІ.

Особу ймовірного злочинця - Йоса Бреха - була встановлена ​​в результаті масштабного дослідження тисяч аналізів ДНК. У розслідуванні смерті хлопчика у поліції було мало зачіпок, але на одязі жертви були виявлені сліди чужої ДНК.

Понад 14 тисяч людей відгукнулися на заклик слідства і добровільно здали аналіз на сумісність. Серед добровольців виявилися і родичі Бреха, що і допомогло встановити особу злочинця.

"55-річний Йос Б., підозрюваний у вбивстві Ніки Верстаппена, заарештований в Іспанії в неділю вдень. Його взято під варту і буде переданий Нідерландам", - йдеться в заяві поліції Лимбурга, південній провінції країни.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Варто відзначити, що у серпні 1998 року 11-річний Нікі відпочивав в літньому таборі. В один з вечорів він зник з намету, а на наступний день в лісі було виявлено його тіло. Йос Брех проживав неподалік від табору і навіть потрапив в поле зору поліції. Через кілька днів після вбивства він проходив повз того місця, де було знайдено тіло хлопчика.

Це вбивство сіяло страх і не давало спокою голландцям протягом двох десятиліть.

Ніки Верстаппен, хлопчисько з веснянками, став символом незрозумілою, безликої загрози, що витає над іншими дітьми.

Тепер головний підозрюваний - під вартою в Іспанії, і виданий минулого тижня європейський ордер на його арешт означає, що його повернуть в країну, де було скоєно цей кричущий злочин.

Нідерланди буквально трясе від спраги правосуддя, а деякі не приховують, що хочуть помсти.

Якщо Йос Брех не визнає свою провину, обвинувачам доведеться взяти себе в руки і, заховавши емоції глибше, надати обвинуваченому право на чесний і об'єктивний суд.

Частковий збіг ДНК родичів Бреха зі слідами на одязі хлопчика лише звузило коло пошуку, але не виявило винного.

Картина прояснилася після того, як в квітні цього року його рідні повідомили поліції про його зникнення. За їх словами, восени 2017 го він поїхав на схід Франції і зник. Після цього повідомлення поліція провела обшук в будинку Бреха і встановила, що сліди ДНК на жертві на 100% належать йому.

За словами матері Ніки Верстаппена Берті, сім'я досі не може повірити, що арешт стався всього лише через кілька днів після призову поліції до громадськості.

"Тепер ми сподіваємося швидко отримати відповіді на всі накопичені у нас питання", - сказала вона.

На даний момент Іспанія і Нідерланди спільно готують процедуру екстрадиції.

Один з кращих адвокатів Нідерландів заявив, що готовий взятися за захист Йоса Бреха в суді, так як на тілі жертви присутні і інші сліди, крім ДНК обвинуваченого.

Розкрити вбивство через 20 років завдяки ДНК Нагадаємо, найвідомішого шкуродера України "провели" за ґрати.

Як повідомляв "Знай.ua", Україну сколихнуло страшне вбивство семикласниці.

Також "Знай.ua" писав, що ФСБ провалила гучне викрадення з України.