На приєднаному до МКС російському пілотованому кораблі "Союз" стався витік повітря, передає ТАСС заяву генерального директора держкорпорації "Роскосмос" Дмитра Рогозіна.

Витік, за словами чиновника, сталася вночі та вранці 30 серпня 2018 року. Причиною неполадок стала мікротріщина шириною 1,5 міліметри, освічена, на думку конструкторів, зіткнення корабля з мікрометеоритом. На кораблі є необхідний ремонтний комплект.

"У нас сьогодні вночі була нештатна ситуація на МКС, витік повітря, падіння тиску. Були вжиті заходи, щоб визначити, звідки йде витік. Американський екіпаж зібрався в російському сегменті. Всі шість космонавтів перебували в російському сегменті. Далі по черзі відбувалося перекриття відсіків, щоб зрозуміти, де реально що сталося. У підсумку ми локалізували проблему", — сказав Рогозін.

Як повідомив "Інтерфакс" джерело, всього (в побутовому відсіку "Союз МС-09") було виявлено два отвори.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Вони заклеєні за допомогою каптонової стрічки. Цього достатньо для безпечного завершення місії пристикованого до МКС корабля. Загрози витік не становить", зазначив співрозмовник.

З 2011 року російські "Союзи" є єдиним засобом доставки людей на МКС. У 2019 році заплановані перші пілотовані польоти американських кораблів Dragon 2 і Starliner.

На території штату Айова стався дуже рідкісний випадок, коли відразу кілька НЛО з'явилися на очах наляканих очевидців. Американці зі штату Айова були шоковані, коли під час сильної грози масово почали з'являтися яскраві НЛО, які заряджалися від масивної чорної хмари.

Відеозапис того, що відбувається в небі відразу потрапило на YouTube-канал.

Так, в ролику чітко видно, що світяться об'єкти, походження яких очевидці не змогли пояснити.

Повідомляється, що непізнані літаючі об'єкти почали один за одним з'являтися з величезною грозової хмари.

Нагадаємо, інопланетяни перетворили Землю в заправку.

Як раніше повідомляв Знай.uа, смертоносна Нібіру з'явилася в небі поруч з Місяцем.

Також Знай.uа писав про те, що вчені отримали докази існування загадкової Планети Х.