У п'ятницю, 31 серпня, в Стамбулі почалася зустріч Вселенського патріарха Варфоломія I з предстоятелем РПЦ Кирилом.

Зустріч відбулася в присутності всіх членів Синоду Вселенського патріархату, який 29-31 серпня проводить свою чергову сесію.

Глава Російської православної церкви патріарх Кирило прибув у Турецьке місто напередодні і планував обговорити питання про надання автокефалії церкви в Україні.

Під час зустрічі патріархи обговорили зв'язок єдності православної церкви і політики, повідомляється на сторінці "Вселенського Патріархату" у Facebook.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Варфоломій наголосив на важливості діалогу між представниками духовенства.

"Ми віримо в силу діалогу. У той час, коли політичні керівники використовують діалог для вирішення проблем своїх країн, ми, релігійні діячі, повинні використовувати релігійний шлях діалогу для вирішення питань. Тим більше, що діалог - це шлях, вказаний самим Богом", - заявив він.

У свою чергу, Кирило підкреслив, що церковники завжди знаходили спільну мову, щоб зберегти єдність церкви.

"Кожен раз, коли я відвідую це місце, я згадую дуже важливі моменти нашої спільної історії. Наші церкви стикалися з різними викликами, які раніше відбувалися з навколишнього світу. Але ми завжди знаходили спільну мову, [...] щоб зберегти єдність Церкви. Ви дуже правильно сказали про діалог, але я думаю, що є різниця між діалогом, які ведуть політики, і діалогом, який ми ведемо. В діалогах, які ведуть політики, кожен відстоює інтереси своєї країни, діалог всередині православної церкви має іншу природу. Ми завжди маємо на увазі наше загальне благополуччя, єдність святої Церкви. Діалог між православними церквами відбувається всередині єдиного тіла. [...] Були різні дискусії, іноді досить непрості. У мене з цим місцем пов'язані дуже світлі спогади. Ніколи ми не зробили того, що могло завдати шкоди вселенському православ'ю, єдиної святої апостольської Церкви. Тому що ми несемо відповідальність за всю церкву, ми - це предстоятелі помісних церков".

Posted by Ecumenical Patriarchate on Friday, 31 August 2018

Нагадаємо, на етапі створення та становлення в Україні Єдиної православної помісної церкви, російські спецслужби, за допомогою "п'ятої колони", планують створити розкол в громадянському суспільстві.

Як повідомляв портал "Знай.uа", російський православний священик влаштував "грішний салют". Відомо, що представник РПЦ приєднався до стрільби з автомата в небо.

"Знай.uа" писав, глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет назвав фанатів футболу "духовно ураженими людьми".