20 мільйонів експонатів, які збирали протягом 200 років - від археологічних знахідок до історичних пам'ятних речей - в одну мить опинилися у вогняній пастці. В легендарному музеї Ріо-де-Жанейро сталася пожежа.

Про це з посиланням на повідомлення рятувальників пише видання Reuters. У соціальних мережах користувачі діляться власними відео та фото з місця події.

Поки що інформації про кількість постраждалих, загиблих або масштаб збитку немає. Єдине відомо: пожежа почалася вже після закриття для відвідувачів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Знищення будівлі, яка колись була палацом імператорів, який прийшов у непридатність, є "незліченною втратою для Бразилії", - заявив президент Бразилії Мішель Темер.

"Двісті років роботи, досліджень і знань були втрачені", - додав він.

"Музей страждав від багатолітньої зневаги з боку численних урядів", - заявив заступник керівника установи.

"Ми ніколи нічого не отримували від федерального уряду", - поскаржився чиновник Луїс Дуарте.

"Нещодавно ми досягли угоди з державним банком розвитку BNDES про масштабні інвестиції, аби ми могли нарешті відновити палац і, за іронією долі, ми планували нову систему запобігання пожеж", - додав Дуарте.

Нагадаємо, у небі над окупованим путінськими бойовиками Кримом біля Євпаторії на пляжі, де відпочивають діти, сновигають військові винищувачі.

Як повідомляв Знай.uа, в Росії на Волзі сталася смертельна ДТП. Баржа протаранила катамаран, на якому каталися люди. В результаті десять осіб загинули і кілька людей травмовані.

Знай.uа писав про те, що в 2017 році, згідно з даними Всесвітнього економічного форуму, Україна по показнику індексу конкурентоспроможності посіла 81-е місце. Оцінка транспортної інфраструктури, зокрема якості автомобільних доріг, стала одним з вирішальних факторів рейтингу.