У вівторок, 4 вересня, стало відомо, що колишній сенатор від штату Арізона Джон Кіл займе місце легендарного політика Джона Маккейна. Про це повідомляє видання CNN.

Зазначається, що на цей пост також претендувала вдова Маккейна, проте вибір був зроблений на користь Кіла. Уточнимо, що Сінді Маккейн вже привітала колегу з призначенням на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter, при цьому назвавши його добрим другом.

Як відомо, Джон Маккейн помер у віці 81 року. Перед смертю він боровся з невиліковним раком мозку. 24 серпня Маккейн повідомив про рішення припинити лікування через його марність.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Крім того, сенатор-республіканець активно критикував політику чинної влади Росії і підтримував нашу країну, за що його назвали найкращим другом України.

Одна з останніх заяв сенатора стосувалася зустрічі Трампа і Путіна в Гельсінкі, яку Маккейн назвав "трагічною помилкою".

похорон Джона Маккейна

Раніше повідомлялося, що в США оприлюднили передсмертне послання сенатора-республіканця Джона Маккейна американцям. У своєму посланні до всього світу Маккейн злегка замаскував "випади" у бік президента Трампа, за його політику суперництва і приховування "за мурами".

Відомо, що прощальне звернення сенатора зачитав його близький друг, керівник передвиборного штабу республіканської партії в штаті Арізона Рік Девіс.

"Ми послабили нашу велич, коли ми плутаємо наш патріотизм з племінним суперництвом, яке посіяло образу, ненависть і насильство у всіх куточках земної кулі. Ми послаблюємо її, коли ми ховаємося за стінами, коли сумніваємося в силі наших ідеалів, а не довіряємо їм, щоб вони були великою силою змін, як вони завжди були". Джон Маккейн

Джон Маккейн

Нагадаємо, що сім'я американського сенатора Джона Маккейна вразила своєю витримкою на траурній церемонії прощання, яка відбулася у Вашингтоні 1 вересня.

Як повідомляв портал Знай.uа, 106-річна мати Джона Маккейна Роберта Маккейн "неймовірно пишається" своїм сином, і смерть дитини стала для неї важким ударом.

Також портал Знай.uа писав, що російський журналіст Аркадій Бабченко вшанував пам'ять великого сенатора.