У США оголосили масову евакуацію, близько мільйона людей найближчим часом мають переселити до безпечного місця. Все через смертельну загрозу у зв'язку з надпотужним штормом, який насувається на штата Південна Кароліна.

про це повідомляє The Associated Press.

Евакуацію оголосили через шторм "Флоренс", якому дали четверту категорію небезпеки. Він насувається на східне узбережжя США.

Розпорядження губернатора штату Генрі Макмастера поширюється на всі вісім графств Південної Кароліни. Макмастер вже оголосив надзвичайний стан у штаті.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Шторм "Флоренс" обіцяє бути найпотужнішим за останні кілька десяьків років. За прогнозами, що він досягне східного узбережжя США в четвер, 13 вересня. До цього "Флоренс" пройде між Бермудськими і Багамські острови. Південна і Північна Кароліна візьмуть на себе основний удар стихії.

Швидкість вітру може досягти 195 км / год, висота хвиль - 3-4 метра. Крім того, шторм може викликати повені.

Додамо, у мережі з'явилися нові відео зливи та граду, які пройшли в місті Яремче Івано-Франківської області. На цих кадрах видно, що розмір граду в деяких випадках досягав розміру курячого яйця. Також на кадрах знято сам момент зливи. Град застилав видимість на декілька метрів навколо. Було відчуття, що з неба падає не град, а сніг. І це при тому, що за вікном літо, кінець серпня.

Нагадаємо, що число жертв в результаті потужного землетрусу в Ірані, який стався сьогодні вранці зросла до трьох.

Як повідомляв Знай.ua, аномальне літо наробило чимало лиха в багатьох країнах. Нещодавно жителів західної України здивував серпневий сніг. Тепер цьому явищу дивуються й іншы європейці. Так, після шаленої багатотижневої спеки, 25-26 серпня гірські райони Італії, Німеччини та Австрії покрилися високим шаром снігу.

Також Знай.ua писав, щоу Києві затопило центральні вулиці через прорив труби.

Разом з тим варто відзначити, що мер Києва Віталій Кличко доручив "Київавтодору" розробити пропозиції щодо створення окремого комунального підрозділу, який буде займатися утриманням в належному стані систем зливової каналізації столиці.

Також у Києві перевірять торгові центри не предмет підтоплення внаслідок негоди.