Родичі важкохворих українців вже 22 день днюють та ночують під стінами Міністерства охорони здоровя. Люди вийшли на безстроковий протест та вимагають у влади зглянутися над пацієнтами, які потребують лікування за кордоном та надати людлям таку можливість. Крім того, деякі мітингувальники самі вже потребують допомоги лікарів.

Про це повідомляє Юрій Токарчук на сторінці в Facebook.

Так за словами чоловіка, 11 вересня, одному з учасників акції протетсу стало погано, йому негайно викликали карету швидкої допомоги.

"Ранок почався з виклику швидкої... Татові Оксани Гергало Анатолій Власюк стало погано", - пише він.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

"Люди вже просто не витримують цього знущання. Скільки ще це все буде продовжуватися? Чиновники своєю бездіяльністю тихо вбивають людей ... За три тижні фінансування на програму лікування за кордоном так і не знайдено ...". Юрій Токарчук/Facebook

Додамо, що у відділенні трансплантації кісткового мозку лікарні "Охматдит" назріває колапс: після того, як завідуючу центром дитячої онкогематології Світлану Донську і керівника відділення Олег Рижака звинуватили в корупції, лікарі почали масово писати заяви за власним, тим самим виступаючи на підтримку колег. Здавалося б, шляхетний вчинок обернувся тим, що тепер сотні маленьких пацієнтів змушені просто чекати смерті або дива небесного, оскільки лікувати їх просто нікому.

Нагадаємо, в одній із львівських лікарень дитину зі складним переломом та кровотечею змусили чекати на операцію більше 5-ти годин. Хлопчик не міг отямитися від больового шоку, постійно втрачав свідомість, а у медичному закладі не знайшлося жодного, хто б вколов йому знеболювальне.

Як повідомляв Знай.ua, у Волинській області сьогодні вранці під час уроку фізкультури в школі села П'ятидні Володимир-Волинського району померла першокласниця.

Також Знай.ua писав, що виконуюча обовязків Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, як побороти осінню хандру.