Нелегкий тягар королівського статусу чекає на всіх принців та принцес двору Єлизавети ІІ. Не обійде ця непроста доля і дітей Меган Маркл.

Вагітність дружини герцога Сассекського принца Вільяма викликала в мережі ряд питань, в тому числі і ті, які стосуються належності до королівського роду. Про це повідомляють британські ЗМІ.

"Яке прізвище носитиме майбутній малюк королівського подружжя?", – запитують спантеличені користувачі соціальних мереж.

Справа в тому, що спадкоємець подружжя Меган Маркл і принца Уільема зможе сам собі вибрати родовите прізвище.

Тай з титулом не все так просто – принцами і принцесами внуки королеви Єлизавети ІІ будуть лише деякий час.

А тепер про все по-порядку.

До того як вступити в шлюб, Гаррі та Вільям носили титули принців Уельських. Титул цей був логічним, оскільки їхній батько Чарльз теж був принцем Уельським. Однак після укладення шлюбу Вільям став герцогом Кембриджським, а Гаррі – герцогом Сассекським.

Виходячи зі звичаю, діти Меган Маркл будуть носити титул батька – принци і принцеси Сассекські. Але лише до весілля.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сьогодні діти Вільяма і Кейт Міддлтон також носять титули принців і принцес. Однак в звичайному житті їх називають Джордж, Шарлотта і Луї Кембриджські. Саме під таким прізвищем старша дитина монаршого подружжя ходить до школи.

Однак і це прізвище не "остаточне". У всіх нащадків Єлизавети II і принца Філіпа, герцога Единбурзького, є ще одне загальне на всіх прізвище – Маунтбаттен-Віндзор. У 1960 році був підписаний указ, за яким всі діти і внуки королеви можуть використовувати це прізвище, якщо відмовляться від свого титулу.

Прізвище Маунтбаттен носив принц Філіп до того, як одружився на Єлизаветі, а Віндзор – правляча королівська династія в Великобританії.

Нагадаємо, герцог і герцогиня Сассекські скоро стануть батьками.

Як повідомляв портал "Знай.ua", королева Єлизавета II заборонила дружинам своїх онуків носити діамантові прикраси.

Також "Знай.ua" писав, Меган Маркл і королева Єлизавета ІІ знімуться в легендарному фільмі