Вранці 14 вересня потужний буревій "Флоренс" досягнув краю узбережжя Сполучених Штатів. Вулиці Північної і Південної Кароліни уже залиті морською водою, майже 80 тисяч домівок знеструмлені.

У той же час сила вітрів урагану в міру наближення до узбережжя США дещо спала. Швидкість впала зі 190 кілометрів на годину до 144 кілометрів на годину. Однак висота хвиль досягала трьох метрів.

За п'ятибальною шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона, яка вимірює збитки від ураганів, "Флоренс" присвоїли другу категорію. Втім за словами синоптиків, ситуація може погіршитись з просуванням буревію у глиб крїни.

У Мережі з'явилися відеоролики, зняті місцевими жителями Північної Кароліни.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У Джексонвіллі рятувальники прийшли на допомогу людям, які опинилися в пастці в готелі - будівлю не встигли покинути не менше 70 осіб, в тому числі діти. Рятувальникам вдалося всіх вивести з готелю і переправити в укриття.

Вітер згинав дерева до землі, зривав вивіски, розбивав вікна. Приблизно 300 тисяч жителів Північної Кароліни залишилися без електрики.

Вулиці міст, що знаходяться в прибережній зоні, затоплені океанської водою. Влада наполегливо рекомендує людям, які не встигли евакуюватися, відсиджуватися на другому поверсі будівель і ні в якому разі не спускатися на перший.

"Чекайте рятувальників!" - такі оголошення лунають кожні 20-30 хвилин по радіо і в телеефірі.

Метеорологи дають невтішні прогнози на найближчий час. За їхніми словами, в Північній Кароліні через "Флоренс" випаде просто неймовірна кількість опадів - як мінімум 10 трильйонів літрів води!

Нагадаємо, у США скасували більше 800 авіарейсів через наближення наймасштабнішого за останні десятки років урагану "Флоренс" на східне узбережжя країни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", потужний ураган "Флоренс" перетворив США на фільм жахів.

Також "Знай.ua" писав, мільйони людей залишаться без будинків через ураган "Флорес".