Як тільки Дональд Трамп вступив на посаду президента Америки, Росія почала надсилати загрози про можливості застосування ядерної зброї в Європі "за певних обставин".

Цю інформацію повідомляє Business Insider, посилаючись на нещодавно опубліковану книгу Боба Вудворда "Страх. Трамп в Білому домі".

Путін і Трамп
Путін і Трамп

У книзі йдеться, що погрози були озвучені главі Пентагону Джеймсу Меттісу. Нібито ці залякування змусили Меттіса ставитися до Росії як до "загрози існування США".

Згідно з написаним Вудвордом, про ядерну зброю російська сторона заговорила у контексті обговорення потенційного конфлікту в Прибалтиці.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також повідомляється, що тривожное попередження було зроблено незадовго до літа або влітку 2017 року. Саме тоді Трамп активно наполягав на скасуванні іранської ядерної угоди.

Путін і Трамп
Путін і Трамп

Нагадаємо, Росія намагалася шпигувати за італійсько-французьким супутником у відкритому космосі.

Через один із своїх супутників в космосі Росія намагалася перехопити зашифровану військову інформацію з одного із загальних супутників Франції та Італії - Athena-Fidus, який забезпечує безпечний зв'язок між збройними силами обох країн.

Про інцидент повідомив міністр оборони Франції Флорас Парлі в ході виступу в науковому центрі космічних досліджень у Тулузі в п'ятницю, 7 вересня. Міністр уточнив, що російський супутник наблизився на небезпечну відстань до Athena-Fidus, коли той у штатному режимі обертався навколо Землі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", США спробували включити в санкційний список ООН дві судноплавні компанії РФ і шість її судів. Росія та Китай заблокували цю ініціативу. Про це, посилаючись на AFP, пише DW.com.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що Росія таємно готує полігони для випробування своїх нових боєприпасів, техніки та озброєння, тримаючи при цьому фейкові рейспублики "Л/ДНР".