Агентство Associated Press повідомило, що в плани творця WikiLeaks Джуліана Ассанжа у 2010 році входила втеча в Росію. Він подав документи на отримання візи, звернувшись в консульство РФ в Лондоні.


У матеріалі повідомляється, що право забрати паспорт з консульства отримав товариш Ассанжа Ізраель Шамір.


Також уточнюється, що звернення з приводу візи надійшло тоді, коли Ассанжу озвучили звинувачення в сексуальних домаганнях в Швеції.


Як стало відомо, відомому інтернет-журналісту Джуліану Ассанжу загрожує смертна кара. З'ясувалося, що в Сполучених Штатах Америки засновник WikiLeak може втратити життя, а з посольства Лондона чоловіка попросили виїхати, не уточнивши терміни.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Слід нагадати, що Ассанж знаходиться в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Ховатися йому доводиться через страх перед екстрадицією до США або Швеції. У Штатах він може отримати вирок за публікацію секретних відомостей, а у Швеції його хотіли посадити за звинуваченням у зґвалтуванні. До речі, останнє, в підсумку, було припинено.

Раніше Знай.Ua писав про те, що Ассанж все-таки покинув свій притулок в посольстві і вийшов у світ з-за проблем зі здоров'ям. Таким чином, він підставив себе під загрозу арешту. Що саме не так зі скандально відомим журналістом, не повідомляється. Однак, уточнюється, що і в Лондоні, і в США він може потрапити під арешт.


Також Знай.UA повідомляв про те, що стало відомо, як діють шарлатани по оформленню віз. Українська поліція та СБУ розкрили близько півсотні фірм-аферистів. Так, відомо, що порожній паспорт клієнта наповнювався недійсними штампами про перельоти, щоб створити видимість візової історії для отримання візи США. Зазначається, що на даний момент тривають роботи з розкриття злочинної діяльності інших фірм.