Тисячі туристів з'їжджаються на французький острів Реюньон. Там почалося вже третє за рік виверження 2631-метрового вулкана Пітон-де-ла-Фурнез, який є одним з найактивніших у світі.

Як повідомляють французькі засоби масової інформації, виверження було спровоковано сейсмічною активністю, яка почалася в ніч на 17 вересня. В цілому підвищену активність вулкан проявляє з початку вересня.

Пітон-де-ла-Фурнез

Зараз на кілька десятків метрів у висоту над ним піднімаються стовпи попелу і диму, а витікаюча лава понеслася по південному схилу гори до Індійського океану. Проте небезпеки вулкан поки що не представляє, тому туристам і місцевим жителям дозволяють спостерігати за таким рідкісним явищем природи. Варто відзначити, що Пітон-де-ла-Фурнез вже вивергався досить недавно. Крім того, ще одне виверження вулкана відбувалося і за рік до того.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Гора Пітон-де-ла-Фурнез розташована на південному сході Реюньона. Цей щитовий вулкан заввишки 2632 м з кальдерою діаметром близько 8 км входить в число найактивніших на планеті. З XVII століття зафіксовано понад 150 його вивержень.

Зазначимо, що щось подібне, але більш загрозливе сталося на острові в липні цього року. Після початку виверження префектура Реюньона розповсюдила попередження про стихійне лихо і оголосила про тимчасове закриття пішохідних маршрутів поруч з вулканом, а також про заборону польотів у зазначеній зоні до подальшого повідомлення. Тим не менш, оскільки поряд з Пітон-де-ла-Фурнез немає ніяких населених пунктів, сильної небезпеки для жителів острова він не представляв.

Пітон-де-ла-Фурнез

Раніше повідомлялося, чим загрожує людству найбільший вулкан Європи Етна. На італійському острові Сицилія в кінці серпня почав виверження вулкан Етна, найбільший з трьох діючих у країні. Природне явище почалося незабаром після того, як вчені повідомили про пробудження вулкана в кінці липня. Наголошується, що при першому виверженні висота лави досягала 150 метрів.

Нагадаємо, вчені знайшли під землею нечуваний скарб.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в мережі показали найбезлюдніше місце планети.

Також портал "Знай.uа" писав, що страшний землетрус ледь не стер з лиця землі популярний курорт.