Президент країни-агресора Росії знайшов причину черговий раз звинуватити Ізраїль у краху військового літака Іл-20.

В телефонній розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху президент Росії Володимир Путін заявив, що до загибелі літака-розвідника Іл-20, який потрапив під вогонь сирійських засобів ППО, призвело недотримання російсько-ізраїльських домовленостей про запобігання небезпечним інцидентам.

Про це пишуть російські ЗМІ, посилаючись на інформацію прес-служби Кремля.

"Президент Росії закликав ізраїльську сторону не допускати надалі таких ситуацій", - сказано в публікаціях.

Кремль також підтвердив інформацію про те, що Нетаньяху пообіцяв відправити в Москву командувача ВПС Ізраїлю Амікама Норкина, який повинен надати російській стороні детальну інформацію про дії ізраїльської авіації в день загибелі Іл-20.

Як повідомлялось раніше, пізно вночі 17 вересня морський літак-розвідник Іл-20 Повітряно-космічних сил РФ пропав з радарів, повертаючись на авіабазу Хмеймім в Сирії. Інцидент стався після ракетного обстрілу у сирійській провінції Латакія ізраїльськими ВПС.

Як заявляють в Москві, ізраїльські літаки, прикриваючись Іл-20, поставили його під удар сирійських засобів ППО, в результаті чого повітряне судно з 15 військовослужбовцями на борту було знищено.

Нагадаємо, Міноборони РФ звинуватило Ізраїль у збитті Іл-20 і пригрозило діями у відповідь.

Путін заявив, що відповідь Росії на збитий військовий літак над узбережжям Сирії помітять всі.

Нагадаємо, в мережі опублікували відео, на якому можна побачити, як на сирійському узбережжі ракета збиває російський літак-розвідник Іл-20 з військовими на борту.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Росія звинуватила Ізраїль у збитому військовому літаку Іл-20.

Також "Знай.ua" писав, що Ізраїль поклав всю провину за знищення російського літака Іл-20 на Сирію і діючих на її території іранських військових і бійців шиїтського руху "Хезболла".

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще