Російський військовий літак Іл-20 був збитий ППО, яку колись Путін продав Дамаску. У Міноборони РФ вже назвали винних у катастрофі.

Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням назаяву міністра оборони Сергія Шойгу.

"Вина за збитий літак повністю лежить на ізраїльській стороні",- сказав глава обронного відомства Росії.

Шойгу також підкреслив, що відомство неодноразово закликало Ізраїль утриматися від ударів по сирійцях.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У розмові з главою Міноборони Ізраїлю Авігдором Ліберманом, Шойгу відзначив, що Росія "залишає за собою право на подальші кроки у відповідь".

Додамо, що в понеділок 17 вересня пізно ввечері, над Середземним морем був збитий російський літак Іл-20. Так, в повідомленні йдеться, що сирійські системи ППО, у спробі відбити ракетний удар Ізраїлю, потрапили прямо в російський військовий літак.

За словами представників Міноборони, ізраїльські винищувачі F-16 прикривалися російським літаком.

Дивіться: Втрати РФ ннад Середземним морем

Нагадаємо, в мережі опублікували відео, на якому можна побачити, як на сирійському узбережжі ракета збиває російський літак-розвідник Іл-20 з військовими на борту.

Як повідомляв Знай.ua, секретар РНБО Олександр Турчинов прокоментував заяву РФ про трагедію з пасажирським літаком "Боїнг" Малазійських авіаліній, яка сталася у 2014 році на Донбасі. Турчинов назвав заяву РФ про те, що літак був збитий нібито українськими військовими, черговим фейком.

Також Знай.ua писав, що Кремль запідозрили в спробі дезінформувати міжнародну слідчу групу, яка розслідує справу збитого малайзійського лайнера Boeing-777, який розбився у 2014 році на Донбасі. Путін боїться, що після оприлюднення результатів розслідування, країни заходу та Україна можуть посилити санкції проти офіційної Москви.