Фінляндія заявила, що має намір побудувати на кордоні з Росією паркан із сталевої сітки для захисту від диких кабанів, які є переносниками африканської чуми свиней (АЧС). Про це написало фінське видання Maaseudun tulevaisuus.

Огорожа буде тягнутися від південно-східної Фінляндії до Кайнуу, одного з центральних регіонів країни.

У Фінляндії не було виявлено вірус АЧС, однак випадки зараження були виявлені в Росії в 200 км від фінського кордону.

"Африканська чума свиней дуже підступна, так як поширюється також через м'ясо. Вірус дуже стійкий до високих температур. Багато продукти з свинини не проходять термічної обробки вище 80 градусів — тієї позначки, при якій вірус гине", - розповів радник міністерства сільського і лісового господарства Фінляндії Катрі Левонен.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, Африканська чума свиней – інфекційна патологія тварин. Джерело хвороби – ДНК, який містить вірус. Його відносять до окремого розряду. Існують А і види цього вірусу, а також підвид С. Він стійкий до перепаду температур, не піддається заморожуванню, гниття і висиханню.

Через АЧС кількість смертності серед диких і домашніх тварин дуже високо. Вірусом уражається все поголів'я, незважаючи на вік і якість утримання поросят. АЧС не передається людині, але сільському господарству наносить великий збиток, тому що ще не розробили сироватку для лікування цього захворювання.

Переносниками інфекції є заражені або одужавші свині, які носять в собі збудник до 18 місяців.

Зараження потрапляє в організм через пошкоджену слизову, шкіру, кров, укуси комах, з зараженою їжею і аліментарно. З появою перших ознак, жертвами захворювання стає близько 37% поголів'я. Дане захворювання небезпечно, незалежно від місця утримання тварини.

Нагадаємо, екзотичний вірус масово вбиває європейців і несеться в Україну.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" в Україні заборонили вакцину від дифтерії і правця.

Також раніше портал "Знай.uа" у Бердянську виявили холеру у пацієнта, хворого на гострий гастроентероколіт.