Вчені нагодували восьминогів екстезі, щоб подивитися, що буде.

Про це пише Newsweek.

Наразі вже відомо, що американські вчені опустили декілької восьминогів у ванну, яку перед тим заповнили метілендіоксиметамфетаміном, більш відомим також як MDMA.

Відзначається, що через деякий час тварини почали частіше взаємодіяти між собою та торкатись один одного неагресивними способами.

Крім того автор експерименту Гул Долен розповів, що він вже доволі давно досліджує еволюцію серотоніну та його роль у роботі мозку людини.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Справа в тому, що вживання MDMA у людей викликає викид серотоніну, допаміну і окситоцину, створюючи відчуття ейфорії. Через це люди стають більш соціальними.

Дослідження цього впливу на мозок може дати краще розуміння, як і коли в житті на Землі вперше з'явилося соціальну поведінку. Вчені відзначають, що загальний для людей і восьминогів предок на еволюційному дереві жив близько 500 мільйонів років тому. Тому якщо восьминоги реагують на MDMA так само, як і люди, це може вказувати на те, що неврологічні шляху соціальної поведінки виникли ще раніше.

Разом з тим варто відзначити, що за декриміналізацію статті про зберігання наркотиків виступив начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко. А ось думки українців з цього приводу радикально розійшлися.

Відомо, що 34% опитаних вважають, що спочатку необхідно чітко вказати норми, які будуть підпадати під заміну кримінальної відповідальності на адміністративну, а вже потім вносити зміни до законодавства.

Ще 26% респондентів вважають, що статтю про легкі наркотики можна декриміналізувати тільки у випадку з тяжко хворими людьми, коли такі засоби допомагають полегшити страждання.

При цьому 19% опитаних дотримуються кардинально протилежних думок. Одні підтримують декриміналізацію, оскільки мова йде про легкі наркотики, а інші стверджують, що наркомани відчують безкарність.

Левеня Сандра, якого колишній господар накачував наркотиками, дістало одеську прописку

Нагадаємо, маленький єнот перебрав з марихуаною.

Як повідомляв "Знай.ua", знайдено найдивніший спосіб кинути пити і курити, і це не самогубство.

Також "Знай.ua" писав, що вчені розповіли про, що думають собаки.