На днях один із важливих артефактів популярної кіносаги продали. Аукціонний дім Prop Store на торгах в Лондоні продав світловий меч Енакіна Скайуокера з фільму "Зоряні війни: Помста ситхів" за 135 тисяч фунтів. Про це повідомили в Twitter аукціонного дому Prop Store.

За офіційною інформацією, меч був проданий за £135 тисяч, в переводі на долари сума становить майже 180 тисяч.

"Роби або не роби. Не варто намагатися - і ці торги виразно показали це! Лазерний меч героя Енакіна Скайуокера проданий за дивовижні £135 тисяч!", - написали аукціоністи.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім меча на аукціоні було виставлено інший реквізит з саги - куртка Хана Соло. Але мінімальної ціни в 500 тисяч фунтів за неї ніхто не зміг запропонувати. Торги піднялися тільки до 450 000 фунтів, куртка залишилася в аукціонному домі.

Раніше повідомлялося, що куртку Хана Соло з "Зоряних воєн", в якій той з'являвся на екрані в п'ятому фільмі "Імперія завдає удару у відповідь", виставлена на аукціон. Зазначалося, що організатори торгів планують виручити за нього близько £1,3 млн (близько $1,7 млн).

У цьому році на аукціоні в Лас-Вегасі виставлявся бластер Хана Соло. Раритет, з яким бігав герой Харрісона Форда у фільмі "Повернення джедая", його забрали за 550 тисяч доларів.

Після феєричного виходу на екрани першої частини фантастичної епопеї "Зоряні війни", образ Дарта Вейдера став ідолом для молодих людей кількох поколінь. У 2017 році у виробників "Зоряних війн" ювілей — виповнилося рівно 40 років з дня знайомства телеглядачів з долею Енакіна Скайуокера.

Персонаж розроблений американським кінорежисером Джорджем Уолтоном Лукасом-молодшим і реалізований на екрані кількома акторами.

Спочатку з передрікання джедая, Энакин Скайвокер прийняв темну сторону і став службовцем негативної Галактичної Імперії, щоб привести в рівновагу Силу. Вейдер став батьком Люка Скайуокера і його сестри-близнючки Леї, таємним чоловіком Падме і дідом Кайло Рена.

Нагадаємо, в англійській бібліотеці знайшли старовинний манускрипт (XIV століття). На подив учених, у тексті присутні зображення майстра Йоди з "Зоряних воїн".

Як повідомляв портал "Знай.uа", режисер легендарних "Зоряних війн" Джей Абрамс розповів, що Керрі Фішер, яка пішла з життя в 2016 році, з'явиться в новому епізоді. Він заявив, що не планує шукати іншу акторку на роль принцеси Леї.

Також "Знай.uа" писав, користувач Джош Скаллі опублікував у своєму Twitter-акаунті власну версію сцени Керрі Фішер з восьмого епізоду "Зоряних воєн". Йдеться про момент, коли генерал Лея виявляється у відкритому космосі після прямого попадання в місток.