Російського громадянина заарештували в Норвегії за підозрою в незаконній розвідувальній діяльності. Як повідомляє Aftenposten з посиланням на поліцію безпеки країни, росіянина поки затримали на два тижні.

За даними видання, 51-річний громадянин Росії провів семінар у парламенті Норвегії по темі оцифрування даних. У ньому брали участь 79 осіб, які працюють в адміністрації парламентів, з 34 країн. Семінар організував Європейський центр парламентських досліджень та документації (ECPRD). Відразу ж після проведення цього заходу, росіянина затримали в аеропорту Осло. Це сталося в п'ятницю ввечері, 21 вересня. Вже у суботу, 22 вересня, окружний суд Осло відправив його за грати.

Зазначається, що чоловіка підозрюють в порушенні статті 121 Кримінального кодексу Норвегії, який включає в себе незаконну розвідувальну діяльність проти державної таємниці. Строк покарання становить три роки тюрми.

Тим часом у Міністерстві закордонних справ Росії підтвердили затримання росіянина. Адвокат заарештованого чоловіка розповіла, що він не вважає себе винним і вважає свій арешт "непорозумінням". У посольстві РФ в Норвегії заявили, що затримання і подальший арешт російського громадянина "носять надуманий характер і вчинені під безглуздим приводом".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у Вашингтоні затримали громадянку Росії Марію Бутіну, яку підозрюють у шпигунстві на користь Росії і в спробі вплинути на американську політику. Її звинувачують у" змові з метою роботи агентом іноземної держави" без відповідного повідомлення влади США і звинувачують у спробах «розвивати зв'язки з особами у США і проникати в організації, які мають вплив на американську політику».

Марія Бутіна

Нагадаємо, путінський планктон в США породив ідіотську брехня про "українське піратство".

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що ЗМІ розкрили спосіб викриття агентів путінської розвідки.

Також портал "Знай.uа" писав, що ФБР схопило чотирьох росіян.