Симоновський суд Москви призначив опозиціонеру з Росії Олексію Навальному адміністративний арешт на строк до 20 діб. Таку інформацію повідомляють російські ЗМІ.

Термін адміністративного арешту буде стартувати з 6 ранку 24 вересня.

До цього правоохоронці склали на опозиціонера адміністративний протокол за частиною 4 статті 20.2 КоАП (порушення при проведенні мітингу, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людини або майну).

Нова адміністративна справа має пряме відношення до заворушень 9 вересня проти пенсійної реформи, в ході яких Навальний був у спецприймальнику.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Політик був визнаний винним у публікації анонсу акції 7 серпня, а також твітів і відео 24 серпня. Як вважає суддя, Навальний організував акцію.

Російський опозиціонер Олексій Навальний був арештований відразу ж після виходу з-під арешту 24 вересня в Москві.

Як раніше повідомлялося, прихильники політика 9 вересня в єдиний день голосування по всій Росії зібрали акції протесту проти підвищення пенсійного віку. Цей день був обраний для протестів, так як 9 вересня у 80 суб'єктах РФ проводилися вибори різного рівня.

Як передавали правозахисні організації, по всій країні через участь у мітингах проти підвищення пенсійного віку, затримали приблизно 900 чоловік.

Також раніше стало відомо, що глава "Росгвардії" виступив із погрозою на адресу Навального, обіцяючи жорстоко побити політика. Причиною стала публікація розслідування про завищену вартість продуктів, які купують для відомства. Керівник Росгвардії записав відеозвернення до опозиціонера та опублікував його на порталі відомства.


Нагадаємо, раніше Знай.UA повідомляв, за що Навальний потрапив за ґрати.

Також Знай.UA писав, що соратник Навального, з яким вони разом проходили по справі, несподівано помер. Відзначається, що загиблим виявився підприємець Петро Офіцерів, з яким їх пов'язала справа по "Кировлісу".