У неділю, 7 жовтня, стало відомо, що в місті Русе на півночі Болгарії вбили журналістку Вікторію Марінову, яка займалася розслідуванням великих корупційних схем за участю коштів Євросоюзу. Про це інформує місцеве видання «Русе Медіа».

Повідомляється, що 30-річну Марінову, яка працювала на телеканалі TVN, жорстоко зґвалтували та задушили. У свою чергу місцеві правоохоронні органи не називають підозрюваних у цій справі.

Вікторія Марінова

Як з'ясувалося, тіло журналістки знайшов випадковий перехожий, який повідомив про це поліцейським. Правоохоронці провели точний маршрут Марінової з тих пір, як її бачили в суботу в останній раз, і до моменту вбивства.

Крім того, місцева прокуратура розглядає всі можливі версії злочину, в тому числі і пов'язані з її професійною діяльністю і особистим життям. У справі вбивства вже допитуються свідки. Варто відзначити, що сім'я журналістки відмовилася коментувати її вбивство.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

При цьому в Організації з безпеки і співробітництва в Європі відреагували на жорстоке вбивство журналістки.

«Шокований вбивством журналістки-розслідувачки Вікторії Марінової в Болгарії. Негайно закликаю до повного розслідування. Причетні до цього, повинні понести відповідальність», - прокоментував резонансну справу представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір.

Зазначимо, що це вже третє вбивство журналіста на території Євросоюзу за 2018 рік. У жовтні 2017 року на Мальті вбили журналістку Дафну Галіцію, в лютому 2018-го - загинув словацький репортер Ян Кучак.

фото з місця злочину

Нагадаємо, що у жорстокому вбивстві російських журналістів у Центральноафриканській Республіці може бути зав'язана приватна військова компанія "Патріот".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві група невідомих напала на знімальну групу журналістів проекту "Надзвичайні новини".

Також портал Знай.uа писав, що з'явилися результати розслідування злому пошти і аккаунту у соцмережах російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченко.