Росія підтягує в район Інгушетії війська, де бунтують люди через територіальні питання з Чечнею. Про це повідомив в Facebook координатор групи "Інформаційний опір", військовий експерт Костянтин Машовець, передає "Сьогодні".

Він натякнув, що на Кавказі знову розгорається серйозне протистояння, якщо Москва відправляє війська туди.

"Якщо спалахне в черговий раз на Кавказі (воєнний конфлікт)... Кремлю явно стане "не до гундяєвських примх". Між тим, за нашими даними в сторону Інгушетії стягують підрозділи Сухопутних військ ЗС РФ, зокрема зі складу Південного військового округу", – написав Машовець.

Нагадаємо, на початку жовтня російські республіки Інгушетія і Чечня вирішили переділити кордон, обмінявшись територіями, і закріпити її юридично. Проте жителі Інгушетії відреагували на це більш ніж болісно – голова переданого Чечні Сунженського району Іса Хашагульгов подав у відставку, а в Магасі почалися демонстрації. Дійшло до того, що на багатотисячному мітингу в столиці Інгушетії поліція відкрила вогонь з автоматів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пізніше в Інгушетії почалися репресії держслужбовців, які проти угоди з Чечнею. Чиновникам і правоохоронцям, які брали участь у стихійному мітингу проти передачі землі Чечні, надходять погрози. Голова місцевого відділення партії "Яблуко" Руслан Муцольгов повідомляє, що від силовиків, які 4 жовтня відмовилися застосовувати силу до протестувальників біля стін парламенту Інгушетії, зажадали написати рапорти про звільнення.

У свою чергу глава Чечні Рамзан Кадиров пригрозив Інгушетії збройним конфліктом. Чеченський лідер зробив досить загрозливу заяву на адресу сусідньої республіки через критику чеченської влади з боку інгушів.

Також стало відомо, що в столиці Інгушетії Магасі всі в'їзди на місце проведення акції блокуються, з'являються нові броньовані вантажівки "Урал".