З російським президентом останнім часом твориться щось незрозуміле – чи то нерви здають, чи то він постарів і остаточно втрачає глузд, чи то тиснуть "західні партнери", а чи "свої" насідають, але Путін чим далі, тим частіше "дає збій" і його явна нервозність виливається в безглузді і сміхотворні репліки.

І хоча слово, як відомо, не горобець – коли вже вилетіло, то не спіймаєш, "придворні" Путіна таки намагаються, якщо не впіймати, то принаймні пояснити очманілій громадкості, що горобець не туди полетів, куди здається.

Так, нещодавну заяву Володимира Путіна про "рай", яка просто підірвала соцмережі, спробував пояснити для "правильного" розуміння прес-секретар агресора Дмитро Пєсков.

Про це пишуть російські ЗМІ, цитуючи слова Пєскова. Зокрема, спікер Кремля сказав, що насправді таким алегоричним способом Путін підкреслював відсутність в російській ядерній доктрині права на превентивний удар.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Пєсков заявив, що "там мова йшла не про рай", а про те, що якщо нападуть на Росію, то тоді всі потраплять – хто до пекла, хто до раю.

"Я можу пояснити. Там мова йшла не про" рай "головним чином, не про те, хто куди потрапить, а мова йшла про те, і це головне, і це багато пропустили, про те, що на доктринальному рівні Росія не залишає за собою права превентивного удару. Але у нас є дві умови, і про це говорив іншими, більш ємними словами президент (РФ) - використання, якщо на нас нападуть з використанням ядерної зброї, і варіант два: на нас нападуть так, що саме існування нашого держави опиниться під загрозою. Росія вважає за можливе використовувати ядерну зброю. Ми ніколи ні на кого не нападемо першими. Ось що сказав президент, але якщо на нас нападуть, то ось тоді всі потраплять: хто в пекло, хто в рай і так далі. Ось це було головне, і це важливо зрозуміти, все інше - це алегорія ", - цитують російські видання слова Пєскова.

Нагадаємо, на недавньому засіданні Міжнародного дискусійного клубу "Валдай" російський лідер зробив чимало дивних заяв, але найбільшим епічним було висловлювання про ядерну війну. На думку Путіна, якщо почнеться ядерна війна, то знищені росіяни потраплять до раю, оскільки вони будуть "мучениками", а ось вороги банально "здохнуть".

До слова, час французьке видання Mediapart вважає, що такими заявами Путін готує росіян до мученицької смерті "в боротьбі з ворогами".

Нагадаємо, російський президент Володимир Путін продовжує нагнітати паніку щодо ядерної війни.

18 жовтня на форумі "Валдай" в Сочі Путін заявив, що "ворог" повинен знати, що в разі нападу на Росію він буде знищений. "А ми - жертви агресії. І ми, як мученики, потрапимо в рай. А вони просто здохнуть, бо вони навіть покаятися не встигнуть", - зазначив Путін.

Як повідомляв портал "Знай.ua", соцмережі відреагували на промову Путіна про ядерну війну гострою іронією та фотожабами.

Також "Знай.ua" писав, на засіданні клубу "Валдай" Путін заявив, що буде домовлятися з новим керівництвом України.