Члени Північноатлантичного альянсу вважають, що Сполучені Штати повністю дотримувалися умов ракетного договору, який у свій час закінчив "холодну війну". Вина в розірванні угоди повністю покладається на Російську Федерацію.

Про це в ході прес-конференції заявив Йенс Столтенберг - генеральний секретар НАТО. Так він прокоментував рішення Білого дому анулювати свою причетність до Договору про РСМД (ліквідація ракет малої і середньої дальності).

"Всі союзники погодилися, що Сполучені Штати повністю виконують умови договору. У той же час ми чітко заявляємо... Росія порушує договір. І тому викликом, проблемою є поведінка Росії, незмінна протягом багатьох років", - заявив Столтенберг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Глава НАТО додав також, що ігнорувати вимоги Договору просто неприпустимо: "Було чітко заявлено, що так продовжуватися не може. Не може бути договір між двома сторонами, якщо одна сторона його явно не виконує".

Столтенберг зазначив, що порушення угоди - це одна з головних тем, яку порушували на міністерській зустрічі НАТО декілька тижнів тому. Він підкреслив також, що ця тема порушувалася під час його останнього візиту у Вашингтон.

"Нам не потрібна нова "холодна війна", нам не потрібні нові перегони озброєнь. Тому ми віримо у вирішення всіх проблем, що викликають занепокоєння", - підсумував Столтенберг.

Нагадаємо, в Москві пройшли переговори між главою Кремля Володимиром Путіним і Джоном Болтоном - радником Дональда Трампа з національної безпеки.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що угоду про ракети малої і середньої дальності (РСМД) він має намір покинути.

Також "Знай.uа" писав про те, що премьер-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, яка може стати відправною точкою у розвитку стосунків між Японією і Росією.