У середу, 24 жовтня, прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте приїхав з офіційним візитом у Москву і закликав Європейський Союз скасувати санкції, введені проти Росії. Глава уряду підкреслив, що налаштований підсилювати з цією країною торговельні відносини.

Як повідомляють російські ЗМІ, Конте запросив Путіна відвідати Італію і зазначив, що Російська Федерація - сильний гравець на світовій арені, а конфлікт, що виник через Україну, надто затягнувся.

"Для Італії санкції не є метою. Це інструмент, який потрібно якомога швидше подолати", - сказав Конте.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Росія – це важливий гравець, коли мова йде про всі міжнародні кризи. І тому, коли мова йде про міжнародну політику, ми повинні дивитися не тільки в свій город, а повинні прагнути до діалогу з Росією. Я говорив про це на саміті G7: нам потрібно, аби Путін був за одним столом з нами. Тому що деякі проблеми ми не можемо вирішити саме тому, що його з нами немає", – додав італійський прем'єр.

Конте вважає, що Європа повинна відмовитися від санкцій проти Росії, але визнає, що у відповідь Москва повинна нарешті дотримуватися Мінських угод.

"Ми розуміємо, що санкції пов'язані з Мінськими домовленостями, а їхнє зняття повинно бути пов'язано з виконання Мінських домовленостей. Саме тому я дав згоду на продовження санкцій", - сказав Конте.

Нагадаємо, в Москві пройшли переговори між главою Кремля Володимиром Путіним і Джоном Болтоном - радником Дональда Трампа з національної безпеки.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив про те, що угоду про ракети малої і середньої дальності (РСМД) він має намір покинути.

Також "Знай.uа" писав про те, що премьер-міністр Японії Сіндзо Абе зробив заяву, яка може стати відправною точкою у розвитку стосунків між Японією і Росією.