У Йорданії через затоплення автобусу загинуло щонайменше 20 осіб, пошуки зниклих безвісти продовжуються.

В результаті раптової повені під час шкільної прогулянки в околицях Мертвого моря загинуло 20 людей, 14 із загиблих - діти у віці до 14 років. Про це повідомляє Reuters.

Трагедія сталася в четвер, 25 жовтня, в Йорданії, коли в долині раптово почалася злива. Екскурсійний автобус, у якому знаходилось 37 школярів та 7 вчителів, змило потоками води у море. Рятувальники і працівники лікарень уже назвали трагедію однією з найстрашніших в королівстві за останні роки.

До пошуково-рятувальної операції були залучені військові та гелікоптерів. У порятунку школярів в Йорданії також брали участь кілька вертольотів елітного підрозділу ВПС ЦАХАЛ.

Вдалося врятувати 34 людини. Деякі з них знаходяться у важкому стані. Як повідомляють місцеві ЗМІ, на місці досі тривають пошуково-рятувальні роботи. Представник цивільної оборони капітан Іяд аль-Омар сказав, що число жертв може зрости.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще


Прем'єр-міністр Йорданії Омар Раззаз заявив, що школа порушила правила міністерства освіти, яке заборонило поїздки до Мертвого моря через погану погоду, він пообіцяв провести розслідування, в результаті якого винних притягнуть до відповідальності.

Батько одного з живих дітей розповів, що шкільний автобус потрапив у повінь на берегах Мертвого моря на найнижчій точці на Землі, коли раптова злива затопила цей район.

"Діти намагаючись врятуватися, кинулися в автобус, але його двері були закриті", - розповів Абу Юсеф журналістам.

"Вчителі намагалися врятувати дітей, але повінь була занадто раптовою", - додав він.

Король Йорданії Абдалла II відклав запланований робочий візит до Бахрейну, де він мав стати ключовим спікером на форумі, присвяченому безпеці. Також король наказав приспустити прапори на три дні на знак жалоби за жертвами.

Нагадаємо, більше десяти учнів початкових класів стали жертвами страшної стихії на Суматрі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Індію поглинула жахлива повінь, жертвами якої стали сотні тисяч жертв.

Також "Знай.ua" писав, інтенсивні зливи в Китаї викликали масштабні повені, кількість постраждалих за лічені години досягла 40 тисяч.