Пропутінські популісти залишилися з носом, а Італія – з майбутнім великим газопроводом, який зменшить залежність країн ЄС від російського газу. Прем'єр країни Джузеппе Конте дав добро на будівництво Трансадріатичного газопроводу, і відповідно – на отримання каспійського газу від країни.


«Більше неможливо втручатися в цей проект, який був запланований попереднім урядом і несе в собі контракті зобов'язання», - сказав прем'єр.
Джузеппе Конте підкреслив, що якщо і далі перешкоджати будівництву, то країна може зіткнутися з збитком у десятки мільярдів євро.

У парламентській коаліції Італії є проросійський «Рух 5 зірок», який активно перешкоджав будівництву газопроводу. Тепер його протести не приймаються до уваги.

Трансадріатичний газопровід – стратегічний проект ЄС. Він покликаний послабити «газовий зашморг» Росії, тобто, якщо не повністю знищити, то принаймні знизити залежність країн єс від російського газу.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Газопровід буде пролягати від Азербайджану через Туреччину, Грецію, Албанію і Адріатичне море на південь Італії, звідки газ буде потрапляти в інші країни ЄС.

Нагадаємо, раніше була озвучена шокуюча сума збитку, якого зазнала Україна від Північного Потоку-2. Таких цифр не чекав ніхто. Економіка країни знаходиться під серйозною загрозою.

Знай.иа писав, що лідер громадського руху «За Життя» Віктор Медведчук прокоментував ситуацію з Північним Потоком – 2.
Проблеми, з якими зіткнеться Україна після запуску «Північного потоку-2» в рази масштабніше, ніж втрата 3% ВВП щорічно, вважає політик.
Медведчук заявив, що ГТС, якої ще кілька років тому Україна цілком заслужено пишалася як найбільшим національним надбанням, ризикує перетворитися на купу металобрухту, непридатний навіть для прокачування газу для внутрішнього користування.

Ще раніше з'явилася інформація про так званому «Газовому Насильство» - лінії поведінки прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо газу, яка стала для українців справжнім знущанням.
Після візиту в Україну місії Міжнародного валютного фонду, яка закінчила роботу 19 вересня 2018 року, українців чекає підвищення цін на газ. На скільки і з якої дати – Кабмін повідомить пізніше.

Поки що безперечно лише одне – тарифи зростуть і планується, що до ринкового рівня тарифи будуть підвищувати поетапно, до 2020 року.
Ще до закінчення переговорів прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що дуже не хотів робити цей крок і що тих, кому буде не вистачати на нові тарифи, підстрахують субсидіями. Після перегляду цін практично гарантовано прозвучать додаткові обіцянки та запевнення.