У Венеції відбувається найбільша за останні роки повінь. Рівень води у місті значно зріс, майже на півтора метра.

Щонайменше вісім людей стали жертвами смертоносного паводку в Італії. Зараз в країні сильні дощі та шквали вітру, такі жорсткі погодні умови призвели до повеней у кількох регіонах Італії.

Для того, аби захистити людей від негативного впливу стихії керівництво країни закрило навчальні заклади та обмежило доступ до туристичних пам'яток у деяких місцях Італії.

Дійшла негода і до Венеції, внаслідок несприятливих погодних умов, історичний центр Венеції - затопило. Майже 75% вулиць та площ міста опинилися під водою.

У понеділок, коли рівень води піднявся до рекодно високої позначки 156 см, головну пам'ятку Венеції, міську площу Сан Марко - закрили.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За всю історію погодних спостережень, ця повінь є четвертою за масштабами опадів та руйнувань. Проте, як здається, досить мешканців та гостей Венеції не хочуть змінювати свої плани.

Багато пішоходів попри сильну негоду ходять просто по дерев'яних настилах. Дехто вдягає гумові чоботи або високі поліетиленові бахіли.

Магазини та крамнички продовжують свою роботу, ну а підприємливі продавці намагаються врятувати сувеніри від води.

У Венеції та в усьому регіоні Венето оголосили високий - червоний - рівень метеонебезпеки. Мешканців регіону та відвідувачів попередили про збої у роботі транспорту.

Наразі синоптики не обнадіюють прогнозами, адже найближчим часом не очікується покращення погодних умов.

Нагадаємо, раніше Київ затопила велика вода: транспорт пливе, виходити небезпечно.

У вівторок, 28 серпня, в Києві вдруге за останні дні прорвало трубу. Про це повідомив "Kyiv Operative" на офіційній сторінці в Facebook.

Цього разу надзвичайна подія сталася в Солом'янському районі Києва.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стало відомо, що на межі катастрофи: масштабні підтоплення на Харківщині показали з висоти.

Також "Знай.uа" писав, про те, що стихія вигнала з будинків сотні кримчан.