Партію громадянських прав очільника Чехії Мілоша Земана підтримують та спонсорують компанії, що пов'язані з найближчим оточенням глави Кремля Володимира Путіна.

Про це йдеться в розслідуванні чеської газети Mladá fronta DNES.

Як стверджують чеські журналісти, частина фірм-спонсорів Земана пов'язані з швейцарським юристом Фабіо Делько.

Саме цей швейцарський юрист допомагав хрещеному батьку дочки Путіна віолончелісту Сергію Ролдугіна керувати офшорними компаніями вартістю в сотні тисяч доларів. Адже, про їх наявність стало відомо завдяки справі Panama Papers.

Також відомо, що у Чехії Делько має вплив на кілька компаній, протягом останнії років активно спонсорували Партію громадянських прав та забезпечували коштам президентську кампанію Мілоша Земана.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Загалом ці спонсори дали аж 13 млн чеських крон (понад 500 тисяч євро - НВ). У розслідуванні зазначається, що це більше половини всіх спонсорських коштів, які отримала партія Мілоша Земана.

Нагадаємо, раніше гігантські червоні труси президента поглинув вічний вогонь: відео.

Президент Чехії Мілош Земан спалив величезні червоні труси. Подібними перфомансами відома чеська арт-група Ztohoven. У 2015 році червоні труси група вивісила над резиденцією глави держави замість штандарта. Про це повідомляє Radio Prague.

Таким чином творчий колектив тоді продемонстрував незгоду з політикою Земана.

Труси були спалені на організованому брифінгу в Празькому Граді" (фортеця в Празі, що є резиденцією президента Чехії).

Журналістів запросили туди на брифінг, не озвучивши тему.

В ході заходу Земан оголосив, що політику слід проводити на підставі обміну думок, а не нижньої білизни". Він також підкреслив, що "час нижньої білизни в політиці закінчився", повідомляє Idnes.

Як повідомляв портал "Знай.ua", стало відомо, що бездушні дипломати не пригостили горілкою друга Путіна.

Також "Знай.ua" писав, про те, що друг Путіна виграв президентські вибори.