Головного редактора видання Meduza Івана Колпакова на два тижні відсторонили від роботи за домагання до дружини одного з працівників на корпоративі у Ризі (Латвія). Про це повідомляє Meduza на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Повідомляється, що в суботу, 20 жовтня, видання відзначало в Ризі день народження. Інцидент стався приблизно о 4 годині ранку: головний редактор Колпаков, який був сильно п'яний, доторкнувся до сідниці дружини одного з співробітників і сказав:

"Ти єдина на цій вечірці, кого я можу харассити, і мені за це нічого не буде", - після чого пішов.

Про інцидент стало відомо зі слів дівчини, яка вирішила зберегти анонімність.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сам Колпаков заявив, що не пам'ятає, що саме сталося, але визнає, що таке могло статися.

У понеділок, 22 жовтня, чоловік постраждалої розповів на редколегії про те, що було на вечірці. Колпаков в цей момент їхав в аеропорт. Дізнавшись про звинувачення, він скасував відрядження і повернувся в редакцію. Колпаков визнав, що інцидент, здається, був - і зібрав екстрену редколегію, щоб пояснити, що збирається робити і як планує виправляти становище. Він вибачився перед чоловіком потерпілої, який знаходився в редакції, а ввечері письмово - перед самою дівчиною (вона відмовилася від зустрічі).

На наступний день на редколегії Колпаков запропонував тимчасово відсторонити його від виконання обов'язків.

Виконуючим обов'язки головного редактора з ініціативи засновників "Медузи" стала Галина Тимченко, генеральний директор видання.

Внутрішньо розслідування 4 листопада показало, що інцидент дійсно був, але був одноразовим.

Більшість опитаних членами ради, висловилися за те, щоб Колпаков залишився головним редактором видання, хоча й назвали його поведінку на вечірці неприйнятною.

У виданні сподіваються, що публічність і тимчасове відсторонення виявиться достатнім покаранням і гарантією того, що подібне не повториться і обіцяє виробити чіткі правила поведінки.

Нагадаємо, ми писали, що у Каліфорнії гинеколог-збоченець поплатився за свої грішки.

Також раніше Знай.uа повідомляв, що в мечеті один з духовних лідерів звинувачується у сексуальному домаганні.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв, що актриса Наталі Портман у шикарних вбраннях відкрито розповіла про секс-скандал.