Сирійська державна армія звільнила групу з 19 жінок та дітей, які були викрадені терористами "Ісламської держави" під час нальоту на місто Ес-Сувейда та сусідніх сіл у липні.

Про це пише видання Reuters, посилаючись на повідомлення сирійського державного телебачення.

Повідомляється, що група джихадів захопила близько 30 осіб, при цьому вбила більше 200 чоловік, застосувавши смертників. За даними правозахисників, в полоні у "ІД" опинилися 14 жінок і 16 дітей.

Зазначається, що ще шість інших заручників з тієї ж групи були звільнені в жовтні. Військова моніторингова організація з прав людини в Британії заявила в серпні, що ще один із заручників був обезголовлений терористами.

Групу представників етноконфесіональної групи друзи звільнили в районі на північний схід від Пальмири. Срійські ЗМІ описали звільнення жінок і дітей як "героїчна та точна операція".

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Сирійська провінція Ес-Сувейда в більшій частині підконтрольна державі Башара Асада. Населення регіону в основному складається з арабів, що сповідують друзизм. Провінція була ізольована від конфлікту, що бушує в іншій частині Сирії, з 2011 року.

Наразі в Сирії уряд президента Башара Асада контролює більш ніж половину теритоії країни. Фронтові лінії з районами, контрольованими силами Туреччини та США, наразі стабілізувалися. Ісламська держава все ще контролює невелику територію на далекому сході Сирії та ділянку пустелі на півдні.

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад зміг здобути перемогу у громадянському конфлікті, але не здобув миру. Про це заявив глава французького зовнішньополітичного відомства Жан-Ів Ле Дріан

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Сирії вбили головного помічника Асада - розробника хімзброї Азіма Асбері.

Також "Знай.ua" писав, збройні сили Ізраїлю завдали потужного ракетного удару по аеропорту столиці Сирії – Дамаску.