Збройні сили Ізраїлю завдали потужного ракетного удару по аеропорту столиці Сирії - Дамаску.

Про це повідомляють ЗМІ.

"Повітряна оборона Сирійської арабської армії зіткнулася з ракетною атакою Ізраїлю на міжнародний аеропорт Дамаска, повідомили військові джерела в суботу ввечері", - йдеться в повідомленні місцевого агентства.

Сирійські ЗМІ відразу ж заявили, що протиповітряні сили країни зуміли відбити більшість ракет, які були випущені з території Ізраїлю.

Крім того повідомляється, що ракетні удари прийшлись на склад, який розташовується поблизу аеропорту.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що нинишній президент Сирії Башар Асад дав дозвіл своїм військам на застосування газу, незважаючи на погрози з боку Заходу.

В Ідлібі Асад дозволив застосувати газ хлорин.

Міжнародне співтовариство неодноразово адресувало сирійському главі попередження з проханням не застосовувати хімзброю. А інакше США і союзники попередили РФ про готовність до активних військових дій проти Сирії.

Франція зазначила, що готова дати удару по об'єктах режиму Асада, якщо той застосує заборонений метод.

Крім того варто відзначити, Асад та його найбільший "друг" Путін 9 вересня вже завдали масу потужних ударів по різних провінціях Сирії. Відзначається, що більшість цих ударів прийшлись не на військові угрупування, а на мирних жителів, зокрема лікарі та заклади освіти.

Відзначається, що лише по Ідлибу, який залишається останнім "острівцем" опозиційних сил та знаходиться поблизу кордону з Туреччиною авіація випустила близько 60 бомб протягом трьох годин. Після цього обстрілу в провінції померли дві дитини. Перш за все, стріляли по локаціях, де розташувалися повстанці, але деякі з них були порожніми. Удари були чутні з самого ранку. Крім двох загиблих, семеро осіб було поранено.

Також варто додати, що режим сирійського диктатора Башара Асада, підтримуваний Росією, готує масштабний наступ на Ідліб.

Відомо, що саме це місто – останній великий опорний пункт опозиції, розташований уздовж північно-західного кордону Сирії з Туреччиною.

Інформація про заплановану атаку з'явилася у ЗМІ минулого тижня. Аналітики побоюються, що це може стати фінальним протистоянням у регіоні із втратою впливу Заходу на конфлікт.

Американці показали відео авіаудару, який ймовірно вбив російських військових у Сирії

Нагадаємо, Трамп передбачив фінал найкривавішої бійні світу за участі Путіна.

Як повідомляв "Знай.ua", санкції Трампа не пощадять ні політиків, ні простих людей.

Також "Знай.ua" писав, що Трамп підклав Путіну чергову санкційну свиню.