Російська Федерація спільно з Іраном здійснять "серйозну гуманітарну помилку" у Сирії у тому випадку, якщо все ж таки допустять наступ урядових сил на провінцію Ідліб. Таку позицію у своєму Twitter висловив президент США Дональд Трамп.

"Президент Сирії Башар Асад не повинен нерозважливо нападати на провінцію Ідліб. Росіяни і іранці зробили б серйозну гуманітарну помилку, прийнявши участь в цій потенційної людської трагедії. Можуть бути вбиті сотні тисяч людей. Не дозволяйте цьому статися!", - зазначив американський лідер.


Війна у Сирії: хронологія подій


Як відомо, провінція Ідліб тривалий час вважається притулком для цивільних осіб і повстанців, які мігрували з інших районів Сирії, а також потужних джихадистських сил. Саме по цій територію неодноразово завдавали ударів з повітря, обстрілювали навіть цього місяця, що теоретично може стати тільки приводом для повномасштабного урядовому наступу, повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще


Не так давно влада США застерегла від будь-якого застосування там хімічної або біологічної зброї і пообіцяла "рішучу відповідь" у разі атаки в Ідлібі. Туреччина, яка встановила військові пости в Ідлібі, закликала Москву відмовитися від нових масових бомбардувань в регіоні.
Однак напередодні міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія і Туреччина домовилися про підготовку операції проти терористів угруповання "Фронт ан-Нусра" в Ідлібі за участю сил режиму президента Башара Асада.

Одночасно Лавров закликав Захід не протистояти "антитерористичної операції".
Росія виступає за відмежування сирійської опозиції від терористів в Ідлібі при одночасному проведенні операції проти "Фронт ан-Нусра".
Тим часом НАТО підтверджує масштабне нарощування сил російського військово-морського флоту в Середземному морі біля берегів Сирії. У Міноборони РФ заявляють, що США в цей час нарощують на Близькому Сході угруповання носіїв крилатих ракет.


Навесні цього року адміністрація Трампа зібрала коаліцію американських, французьких і британських сил для атаки на об'єкти сирійського уряду, пов'язані з виробництвом хімічної зброї, після атаки отруйним газом загинули десятки людей в районі Дума. Дамаск, підтримуваний Москвою, заперечує застосування такої зброї.


Дивіться: Трамп звертається до Росії після ракетних ударів по Сирії


Нагадаємо, на озброєння американської армії нещодавно надійшов сучасний 3D-радар для систем ППО, який був розроблений в Україні.
Як повідомляв Знай.ua, Макрон дізнався, чиїми руками знищать Європу.
Також Знай.ua писав, у Європі заарештували російське судно.