Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що його нібито "неприємно здивувала" відсутність запиту з боку Відня для роз'яснення ситуації про шпигунство відставного полковника австрійської армії на користь Росії:

"Мене ця інформація неприємно здивувала. Споконвіку було прийнято, якщо у якоїсь країни виникають занепокоєння, підозри щодо дій іншої країни... то відповідно до норм міжнародного спілкування слід безпосередньо запитувати роз'яснення", - підкреслив він.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

"На жаль, останнім часом наші західні партнери взяли за правило вдаватися не до традиційної дипломатії з дотриманням всіх правил пристойності, а до мегафонної, звинувачуючи нас публічно, вимагаючи публічно порозумітися з питання, про яке нам нічого не відомо ", - додав Лавров.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Як відомо, нещодавно глава МЗС Австрії Карін Кнайсль скасувала заплановану поїздку до Москви на тлі повідомлень про екс-полковника збройних сил Австрії, який протягом 20 років шпигував на РФ.

Карін Кнайсль і Володимир Путін
Карін Кнайсль і Володимир Путін

Крім того, колишнього полковника збройних сил Австрії затримали за підозрою в тому, що він протягом 20 років займався розвідувальною діяльністю на користь Росії. Його підозрюють у тому, що протягом 20 років він передавав Росії інформацію, за що отримав 300 тисяч євро.

Дивіться: Росія і Рада Європи, злочини у Югославії та антивірусні програми-шпигуни

Нагадаємо, служба військової контррозвідки Австрії нещодавно розкрила з міжнародною допомогою офіцера у відставці, який, як стверджується, з 1990-х років шпигував на користь Росії. Як повідомляв "Знай.ua", у австралійському Мельбурні неадекватний чоловік підпалив машину і напав на перехожих з ножем. Також "Знай.ua" писав, Кравчук розповів, як подолати засилля Путіна на Донбасі.