Японія має намір вступити в переговори з РФ з приводу укладення мирного договору з давнього спору. пов'язаній з Курильськими островами. За повідомленнями ЗМІ, українська сторона має намір підняти це питання в ході саміту країн Південно-Східної Азії, куди приїде і глава Російської Федерації Володимир Путін.

Про це стало відомо з джерел японського видання Mainichi Shimbun. Також газета повідомляє, що Японська сторона готова піти на будь-які заходи, щоб прискорити процес.
Раніше повідомлялося, що Японія буде вживати активні заходи щодо повернення Курильських островів, які країна вважає своїми "північними територіями" Про це також стало відомо з виступу прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, повідомляє Deutsche Welle. "Позиція Японії не змінилася", - сказав C. Абе. Він підкреслив, що Курильські острови є "споконвічними японськими територіями". Нагадаємо, повернення островів є умовою Японії для укладення мирного договору між двома країнами. Після Другої світової війни Курильські острови перейшли до Радянського Союзу. Росія і Японія досі не підписали мирної угоди. "Країна сонця, що сходить" неодноразово висловлювала протести у зв'язку з діями РФ.

Раніше Японія направила ноту протесту в МЗС РФ по дипломатичних каналах через присвоєння російських назв п'яти Курильським островам, які раніше були безіменними. Японія категорично засуджує цей крок. За словами генерального секретаря уряду країни Йосихіде Сугі, це неприйнятно і прямо суперечить позиції Японії.
Як повідомляють ЗМІ, п'ять безіменних островів Курильської гряди отримали назви. Острови назвали на честь генерал-лейтенанта Кузьми Дерев'янка, генерал-лейтенанта Олексія Гнечка, дипломата Андрія Громико, колишнього губернатора Сахаліну Ігоря Фархутдінова і капітана далекого плавання Анни Щетиніної.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також влада Японії висловила свій протест з приводу розміщення російських військовослужбовців на островах. Російська Федерація перекинула на Курили дивізію. Йосихіде Суга також заявив про те, що уряд контролює дії російської сторони стосовно чотирьох північних островів. Зараз влада Японії збирає додаткову інформацію у зв'язку з нещодавніми повідомленнями про плани з розміщення військовослужбовців. Представники МЗС країни вже направили протести по дипломатичних каналах.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Японія хоче домогтися миру з Росією.
Токіо і надалі буде претендувати на Курильські острови