В американському штаті Каліфорнія продовжує бушувати невблаганна стихія вогню. Міста вигорають повністю. Кількість жертв зросла до 31 людини, пише Reuters.

З часів отримання останніх статистичних даних, загинуло ще 6 осіб. В основному ці люди згоріли в своїх будинках, одного нещасного пожежа нагнала в машині. Всі тіла виявлені на півночі Каліфорнії. На сьогоднішній день 200 осіб вважаються зниклими без вісті: влада сподіваються знайти їх живими.

Лісова пожежа спалахнула на півночі Каліфорнії в четвер, 8 листопада. Там загинули 29 людей, ще двоє загинули на півдні штату, біля курортного міста Малібу, де горять ліси.

Повідомляється про мародерство в південній зоні пожежі, поліція затримала кілька людей.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пожежі в Каліфорнії вже називають найбільш руйнівними в історії. На півночі штату вигоріла територія 44 000 гектарів, на півдні - 33 700 га. Вогонь повністю знищив містечко Парадайз - 6 700 будівель.

Пожежа загрожує місту Малібу, елітних передмість Лос-Анджелеса та округу Вентура. Влада змушена евакуювати близько чверті мільйона чоловік.

До вівторка в штаті утримається суха вітряна погода, що не сприяє гасінню вогню.

Губернатор Каліфорнії Джеррі Браун попросив президента США Дональда Трампа про допомогу. Перебуваючи в Парижі, той написав у Twitter: "При правильному управлінні лісовими ресурсами ми можемо зупинити спустошення, яке постійно відбувається в Каліфорнії. Пора розумнішати!"

Як раніше повідомляв “Знай.uа“ , в Каліфорнії рай став пеклом. Містечко з райським назвою Парадайс вигоріло дотла.

Прислів'я "як ви яхту назвете, так вона і попливе", спрацьовує не завжди, а іноді з точністю до навпаки. Мова, на цей раз, не про яхту, а про провінційне містечко, яке назвали Парадайс (що в перекладі з англійської означає Рай). Зараз там твориться справжнє пекло, адже масштабна пожежа практично повністю знищила місто, а все населення (близько 27 тисяч осіб) довелося евакуювати. Місцеві ЗМІ повідомляють про загиблих, але офіційного підтвердження від поліції поки немає, пише Reuters.

"Місто Парадайс значною мірою знищене, мова йде про руйнування великого масштабу", - розповів представник місцевої служби пожежної охорони Скотт Маклін. За оцінками Макліна, вогнем знищено кілька тисяч будинків і громадських будівель в 27-тысячно містечку, що знаходиться приблизно в 180 милях (290 кілометрів на північний схід від Сан-Франциско.

Також ми писали, що Ілон Маск запропонував свою допомогу постраждалим при пожежі в Каліфорнії.