Прислів'я "як ви яхту назвете, так вона і попливе", спрацьовує не завжди, а іноді з точністю до навпаки. Мова, на цей раз, не про яхту, а про провінційне містечко, яке назвали Парадайс (що в перекладі з англійської означає Рай). Зараз там твориться справжнє пекло, адже масштабна пожежа практично повністю знищила місто, а все населення (близько 27 тисяч осіб) довелося евакуювати. Місцеві ЗМІ повідомляють про загиблих, але офіційного підтвердження від поліції поки немає, пише Reuters.

"Місто Парадайс значною мірою знищене, йдеться про руйнування великого масштабу", - розповів представник місцевої служби пожежної охорони Скотт Маклін. За оцінками Макліна, вогнем знищено кілька тисяч будинків і громадських будівель в 27-тысячно містечку, що знаходиться приблизно в 180 милях (290 кілометрів на північний схід від Сан-Франциско.

Стихія вогню, що швидко розповсюджується через "сприятливі" для неї погодні умови, може загрожувати цілій окрузі, впевнена місцева поліція. Тому в терміновому порядку була оголошена надзвичайна ситуація, а на гасіння пожежі зосереджені всі аварійні служби округу.

Шериф округу Бьютт Корі Хоуні заявив, що є інформація про те, що у вогні постраждали щонайменше два пожежних. Також є інформація і про потерпілих місцевих жителів, проте точної кількості жертв на даний момент немає.

Наголошується, що у зв'язку з пожежами, які почалися в лісах, в Парадайсе евакуйовані тисячі людей. За даними місцевих ЗМІ, регіону загалом евакуювали близько 50 тисяч осіб. Полум'я швидко поширюється з-за сильного вітру і сухої погоди. Евакуація була оголошена і в ряді інших міст округу.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", прикордонник із США влаштував сімейни свято, щоб оголосити про стать своєї майбутньої дитини, але в процесі випадково влаштував велику лісову пожежу. Полум'я розгорілося від невеликого піротехнічного снаряда, кольоровий спалах якого, за задумом чоловіка, повинна була показати гостям, чи очікують вони з дружиною хлопчика або дівчинку. В залежності від статі він повинен був бути блакитного або рожевого кольору.

Також ми писали про те, що тайфун-вбивця взяв в заручники Грецію. Багато жертв, евакуюють цілі міста, люди готуються до найстрашнішого. Надзвичайний стан оголошено в муніципалітетах Лакрос, Мандуди, Лімні, і Агіа Анна. На острові Евбея зникли три людини.

Раніше ми повідомляли, що на полігоні військовий-контрактник підірвав себе, намагаючись спалити сміття.