Багато українців сьогодні мріють про життя за кордоном. Наприклад, у Німеччині. Стабільна економіка, відмінна медицина, ніяких проблем з роботою. Люди ввічливі і пунктуальні, і рівень життя значно вищий, ніж на теренах СНД. Однак у житті в Німеччині є підводні камені. Виявляється, німці працюють і живуть не для себе, а більше половини своїх зарплат віддають державі у вигляді податків. Про це пише місцеве видання Deutsche Welle, посилаючись на власні розрахунки журналістів. Так, податки на життя в Німеччині складають від 58,47 до 67,23%. Не можна точно сказати, чи є де-небудь ще в світі подібні побори.

Так, найбільш затребуваною професією у Німеччині (як і скрізь в останній час), є програміст. Програміст отримує в середньому 5000 євро в місяць брутто.

На податкову ставку — а в Німеччині вона варіюється від 14 до 42% впливає не тільки розмір зарплати, але і сімейний стан.

"Втім, у розглянутому нами прикладі зустрічається ставка 12,72% — вона з'являється в результаті віднімання допомоги на дітей, з якою в Німеччині податки не стягуються", — наголошується в матеріалі.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

При цьому в Німеччині особи, які не перебувають у шлюбі і не мають дітей, сплачують більше податків, ніж сімейні люди.

Так, при щомісячному доході в 5000 євро брутто у програміста, який не перебуває у шлюбі та не має дітей, після сплати всіх податків і соціальних відрахувань на руках залишається 2923,32 євро. Однак, якщо б він був одружений або ж мав дітей, ця цифра становила б 3361,50 євро. І це якщо не говорити про церковні податки, які у ФРН теж платять, і соціальних внесків.

Як раніше повідомляв “Знай.uа“ , в Україні не буде високих зарплат, а знижувати податки не має сенсу. Безпосередній результат економіки країни - зарплата її громадян. Це означає, що якщо економіка знаходиться в занепаді, то і високих зарплат вимагати не має сенсу.

Це у своєму відеоблозі "Фінансова грамотність" стверджує економічний експерт Сергій Фурса.

"Доросла людина не буде вимагати європейські зарплати в бідній країні. Тому що доросла людина знає, що його зарплата – це результат роботи економіки. І поки економіка не запрацює краще, він не зможе отримувати більше. Але економіка України, наприклад, морально застаріла і може швидше рости тільки в результаті інвестицій. Як і будь-яка інша економіка в світі"

Також ми писали, що Нацбанк в черговий раз зібрався “поліпшити” життя українців – надрукувати ще грошей.

Рада національного банку пропонує розробити програму випуску цільових облігацій внутрішньої держпозики для фінансування окремих галузей економіки.

Про це сказано в рішенні Ради НБУ "Вплив політики державних запозичень та податкової політики на стан грошово-кредитної сфери України". Його підписав глава Ради НБУ Богдан Данилишин.