В Росії триває суд над громадянином України Філіпом Венедиктовим, який брав участь у збройному конфлікті на Донбасі на боці "ополченців" так званої "ДНР.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що суд Челябінської області може домогтися депортації громадянина України Філіпа Венедиктова за участь у збройному конфлікті в Донбасі. У матеріалі уточнюють, що чоловік воював на боці так званої самопроголошеної "ДНР". Наступне засідання відбудеться вже 4 грудня, анонсують у повідомленні.

суд
суд

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ополченця підозрюють в участі у "терористичній організації" ДНР ", йдеться у відгуку, який підготував представник УФСБ по Південному Уралу.

До цього документу додається довідка співробітника Служби безпеки України. У тексті зазначено, що Венедиктов у серпні 2015 року був санітаром і брав участь в бойових діях: госпіталізував постраждалих з поля бою і стріляв з кулемета по позиціях українським військовим.

бойовики "ЛДНР"
бойовики "ЛДНР"

У відгуку представника ФСБ відзначають, що наразі українець намагається отримати тимчасовий притулок і ухилитися від кримінального переслідування. Київ звинувачує його в тероризмі, підозрюваному загрожує до десяти років в'язниці. Відповідний документ суд запросив у УФСБ по регіону, повідомили у правоохоронних органах.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Як виявилося, Венедиктов подавав документи для легалізації в Росії. Але він був звинувачений в тероризмі через участь в зіткненнях в Донбасі на боці ДНР, після чого в січні 2017 році йому заборонили в'їзд в РФ на п'ять років, але чоловік подав апеляцію.

Засідання у справі Венедиктова мало відбутися 8 листопада, але його перенесли на 4 грудня. За словами чоловіка, представник ФСБ вимагає документи з Москви.

"Каже, що у нього, дослівно, "змінилися підстави ", - пояснив він.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Нагадаємо, російський терорист, який приїхав на окуповані території Донбасу воювати, не розуміє, чому у місцевого населення такі занепадницькі настрої і ніхто не стрибає від щастя, що приїхав черговий "захисник" і "ополченець".

Як писав раніше Знай.ua, троє бойовиків причетні до розстрілу 16-річного школяра Степана Чубенко в Донецьку: двоє втекли в Росію, один – в анексований Крим.

Також Знай.ua писав про те, що мешканці окупованої частини Луганська не захищені належним чином від небезпеки, повідомляє Роман Бочкала в Facebook.