Щонайменше 50 ув'язнених загинули унаслідок озброєного бунту у в'язниці Таджикистану.

Про це пише Рoliteka з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Озброєний бунт стався на території колонії в Таджикистані минулого тижня, 7 листопада, однак інформація про кривавий інцидент спливла лише зараз.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Державні органи оприлюднили список загиблих в результаті бунту злочинців.

У повідомленні наголосили, що у цій колонії утримуються засуджені за тяжкі злочини, включаючи убивства і тероризм.

Терористична організація ІД взяла на себе відповідальність за заворушення.

Раніше джерела в уряді і правоохоронних органах Таджикистану повідомили, що в результаті заворушень загинули 24 людини, в тому числі двоє охоронців в’язниці.

Нагадаємо, у Луцьку злочинця, якого суд визнав винним і смерті неповнолітнього, випустили на свободу.

Родичі загиблого хлопця стикнулись з вбивцею просто на вулиці. Коли ж вони звернулись в поліцію, то почули шокуючу відповідь – злочинця відпустили тому, що для нього не вистачило вільного місця у в'язниці.

у тюрмі
у тюрмі

Про це повідомив заступник глави ГПУ Євген Єнін у Facebook.

"Злочинець, винний у смерті неповнолітнього, вирок відносно якого набрав законної сили, мабуть думав, що "вирішив всі свої питання", спокійно розгулюючи по вулицях Луцьку, а не тюремними коридорами, бо... вдумайтеся !!! В установі виконання покарань для нього "не вистачило" вільного місця!!! ", - написав чиновник.

Як повідомляв раніше Знай.uа, громадянина Таджикистану, який мешкав у російському Якутську, затримали за зв'язок із терористами "Талібану". За повідомленням ФСБ, він фінансував терористів, знаходячись у Росії.

Слідчі змогли довести зв'язок звинувачуваного з пакистанським угрупуванням талібів. Він зв'язувався з ними по електронній пошті, та здійснював переказ грошей (точні суми невідомі), повідомляє "Дождь".

Також Знай.uа писав про те, що офіцер 201-ї російської бази в Таджикистані зізнався у вбивстві жительки Душанбе та погодився співпрацювати зі слідством, повідомляє Російська служба ВВС.