У Великобританії ще одна міністр покинула свій пост, будучи незадоволеною виходом країни з Євросоюзу. З уряду пішла Естер Макеві, яка займала пост Міністра праці і пенсій Великобританії. Естер заявила, що угода про Brexit, напередодні представлене главою уряду Великобританії Терезою Мей, не відповідає результатам референдуму, який провели в 2016 році.

Про своє рішення Естер Макеві написала у своєму акаунті Твіттер. Міністр жорстко розкритикувала цей документ, додавши, що він не зможе забезпечити потрібний результат для майбутнього Великобританії.

"Вранці я повідомила прем'єр-міністру, що йду з уряду", - написала Макеві.

Нагадаємо, що сьогодні через незгодуз проектом Brexit пішли у відставку державний секретар британського міністерства у справах Північної Ірландії Шайлеш Вару і міністр Британії з питань Brexit Домінік Рааб.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, член британського парламенту Анн Марі Морріс висловила вотум недовіри прем'єр-міністру Терези Мей через проекту виходу Британії з ЄС.

Раніше повідомлялося, що в уряді Великобританії майже половина міністрів висловилися проти плану Терези Мей щодо виходу країни з Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей озвучила умови для Brexit. Незгодні з позицією глави уряду, кілька членів британського парламенту подали у відставку.

Як відомо, учасники переговорів по Brexit з Євросоюзу і Британії погодили текст угоди. Основний документ складає понад 400 сторінок юридичного тексту.

З-за Brexit у відставку пішли вже кілька британських міністрів, в тому числі головний парламентер по виходу Британії Девід Девіс і глава МЗС Борис Джонсон - прибічники "жорсткого" Brexit, в той час як прем'єр Тереза Мей говорила про "м'який" вихід Королівства з ЄС.

Нагадаємо, Великобританія офіційно виходить з ЄС.

Крім того прихильники виходу країни з ЄС вже хочуть дізнатися, не узгоджується угоду з Європейським судом у вирішенні спорів, наприклад, з приводу припинення угоди.

У свою чергу телеканал RTE повідомляє, що учасники переговорів від ЄС і Великобританії погодили текст угоди, яка дозволить уникнути "жорсткого кордону між Республікою Ірландія і Північною Ірландією.

Джерело в ЄС підтвердило, що Лондон відправили "стабільний текст", але офіційні особи не назвали його "угодою".