У мережі показали, як виглядають найстрашніші лікарні Росії зсередини. Користувачі, долучившись до цього незвичного "фотоконкурсу", показали знімки медичних закладів, які деколи важко відрізнити від кадрів з фільму жахів.

Зі всього цього "хорору" відібрали 10 фото клінік, які вражають найбільше. Хоча, можливо, на безкрайніх просторах РФ існують і більш страшні медичні заклади.

"Почесне" перше місце посіла Угранська центральна районна лікарня в Смоленській області. У медичному закладі буквально все обліплено дрібними мухами. А під час прийому, як стверджують пацієнти, комахи кусаються і залітають просто до рота.

Крапочки, які видно на підлозі біля перекинутого предметного столика – це не бруд. Це мухи.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Друге місце дісталося медпункту села Бережки Калузької області. На відміну від Угранська, комахи там не лише на підлозі, а ще й на підвіконні і вікнах. Щоправда, мертві. Хоча від цього не менш страшно.

"Бронза" дісталась Челябінській області. У місті Копейськ будівля міської дитячої поліклініки №1 перекошена, здається, що от-от упаде. Штукатурка, яка нависає домокловим мечем над головою, періодично обвалюється. А ще в дитячому медичному закладі тріскаються стіни.

Четверте місце завоювали згадані раніше Бережки Калузької області, але на цей раз – Бакеєвський медпункт.

До дверей одноповерхового похмурого будинку веде напівзгнилий місток, перекинутий через канаву. Якщо гнилі дошки під пацієнтому не проломляться, йому все одно розслаблятися не варто – небезпека чекає на кожному кроці: стара проводка і стіни, що розвалюються по цеглинці.

На п’ятому місці – інклюзивний ФАП в селищі Примірне Калузької області. Крім нової таблички на дверях і кнопки виклику медперсоналу для людей з інвалідністю нічого примітного і немає – ні пандуса, ні хоч якогось ремонту.

На шостому місці – медпункт села Велике Забір’я в Калузькій області. Заклад для надання медичних послуг місцевому населенню скоріше нагадує обробний цех м’ясного відділу ринку. На стіні висять забруднені халати, рушники і сокира. Між ними – швабри і лопата. Схоже, що в комплекс послуг входить не лише лікування.

В Нижньо-Вязерському медпункті Інсарського району Мордовії цвіте і пахне життя. Щоправда, незвичайної форми і кольору. Стіни з облупленою фарбою покриті отруйного виду цвіллю. Заклад отримав сьоме місце в рейтингу.

Інша справа – медпункт в селі Вохменка Курганської області, який займає восьме місце. Щоб замаскувати тріщини в стіні, їх прикрасили наклейками з зображенням якихось мультиків. До слова, незважаючи на велику грубку посеред "кабінету", опалення в будівлі немає.

Зате в селі Савіно, що в Калузькій області, біля медпункту стає холодно не лише взимку. Там можна сміло знімати фільми в стилі "хорор" – мурашки по шкірі від таких кадрів гарантовані. Страшненька на вигляд будівля зяє порожніми очицями вікон із заростей чагарників, немов чатуючи на чергову жертву. Будівлі дісталося дев’яте місце.

А на десятому місці – медзаклад села Озерно Калузької області. Тут все по-простому, по-сільському і без зайвих "міських заморочок". Непофарбовані дошки, невигадлива вивіска і амбарний замок. Фельдшерів там і в помині немає, проте в списках діючих ФАП числиться.