Рада ЄС оголосив у середу, 21 листопада, що постпреди країн Євросоюзу узгодили позицію на переговорах з Європарламентом про доступ правоохоронних органів до фінансової інформації, передає Хвиля.

Європарламент
Європарламент

"Злочинці, у яких є банківські рахунки в одній або декількох країнах, можуть переказувати кошти протягом кількох годин. Правоохоронним органам необхідний прямий і швидкий доступ до фінансової інформації, щоб мати можливість здійснювати розслідування щодо таких засобів і заморожувати їх до переводів", — наводяться в комюніке слова міністра внутрішніх справ головуючої в Раді ЄС Австрії Герберта Кикла.

Він вважає, що запропоновані нові правила встановлять чіткий юридичний порядок, що дозволяє доступ до такої інформації і обмін нею.

Європарламент
Європарламент

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Ці заходи, пояснюють у Брюсселі, необхідні для посилення боротьби проти тероризму і великої злочинності.

Нині існуюча директива ЄС з попередження відмивання грошей вже вимагає від держав-членів ряду заходів, "які дають змогу в прийнятний час ідентифікувати осіб, які мають банківські рахунки", а також забезпечують певний доступ до банківської інформації підрозділам фінансової розвідки.

Мета нової директиви в тому, щоб компетентні правоохоронні органи могли отримувати прямий і негайний доступ до інформації, що відноситься до банківських рахунків, і вивчати її в цілях попередження або виявлення порушень кримінального характеру, а також проведення відповідних розслідувань.

Також раніше повідомлялося, що ті, хто роками домагався зміни політичного та економічного курсу України на Захід можуть порадіти. З'явилася інформація, що Конституційний суд України визнав конституційним закріплення в Конституції курсу України на членство в НАТО і Євросоюзі.

Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби партії "Блок Петра Порошенко", яка посилається на представника президента у Верховній Раді Ірину Луценко.

Як повідомляв Знай.uа Британія стане щитом України в Чорному морі: всі подробиці.

Знай.uа писав, депутати подарували Путіну Крим на очах у всієї України.