У листопаді процвітаючу Каліфорнію охопили масштабні пожежі, які вже стали найбільш смертоносними та руйнівними в історії штату.

Про це пише "Новое время".

Знищення Парадайза

Відомо, що прямо посеред білого дня ще 8 листопада на майже 30 тисячне місцечно Парадайз, що розташоване на півносі Каліфорнії опустилась ніч. Зокрема, вулиці міста окутав густий дим, крізь який було лише видно величезні язкик полум'я. У Парадайз увірвалася пожежа, яка нищила найбільш густонаселений американський штат, спричинивши рекордні жертви та руйнування.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Відзначається, що за вікнами автомобіля, яким рухались місцеві жителі можна було помітити просто пекельні кадри. Так, за свідченнями очкевидців все довкола палало, навіть земля. Коли пелена чорного диму нарешті розсіялася і в лобовому склі з'явилося сіре небо із завислим вертольотом рятувальників, вона ледь чутно зітхнула.

"Парадайз знищений, - підписав Четфілд відео свого порятунку, викладене пізніше у Facebook. - Тисячі з нас втратили свої будинки. Багато хто втратив все, в тому числі свої життя".

Від населеного пункту, назва якого в перекладі означає "рай", вогонь залишив попелище.

Більше того після того, як за 40 км від рідного міста загорілась лінія електропередач, лісисту місцевість знову охопив шалений вогонь. Сильні вітри і низька вологість погіршили ситуацію. Пересуваючись зі швидкістю до 130 км/год, пожежа, яка отримала ім'я Кемп, за хвилини випалювала території розміром з футбольне поле.

"Всюди вибухали заправки і цистерни з газом, це було схоже на зону бойових дій. Я не вірила, що виживу", - згадує 60-річна Петті Браун, яка встигла евакуюватися з міста Магалія поруч з Парадайзом.

Разом з тим варто відзначити, що у Стамбулі в результаті пожежі загинув турецький блогер, співак і актор Омре Окзан разом з дівчиною.

Інцидент стався кілька днів тому. 25-річний Омре разом з коханою, студенткою консерваторії Стамбульського технічного університету, перебував в орендованій студії, де і сталася трагедія.

Повідомляється, що основна причина пожежі – це несправність електроприладів. Коли полум'я почало поширюватися по приміщенню, Омре з дівчиною спали. Тіла загиблих пожежники зуміли знайти лише під ранок.

Нагадаємо, найбільш руйнівні пожежі в історії людства, що стирали на своєму шляху цілі міста.

Як повідомляв "Знай.ua", таємничі тунелі між Антарктидою і Австралією шокували весь світ.

Також "Знай.ua" писав, що пожежі в Каліфорнії дісталися до "Оскара".

Лісові пожежі у Каліфорнії: зірки масово тікають з охоплених вогнем районів