В Саудівській Аравії щось дивне відбувається з погодою. Природний оксюморон можна спостерігати в північних районах країни – Хаіль, Ель-Джауф і Табук. Сніг в пустелі! Втім, араби чомусь не здивовані, а навіть радіють. Вони катаються з гірок і радіють як малі діти. Про це пише місцеве видання Al Arabiya у неділю, 25 листопада. Крім того, самі жителі Саудівської Аравії публікують фото і відео незвичайних погодних умов в своїх соцмережах.

А ось ще один несподіваний факт про пустелю (або не зовсім про неї). Видатний український бігун пробіг 165 кілометрів в жаркій пустелі і виграв медаль. Євген Глива показує, що таке справжня підготовка і витривалість. Український бігун-ультрамарафонець Євген Глива зайняв п'яте місце в загальному заліку на одному з найважчих ультрафмарафонов світу Oman Desert Marathon.

Забіг тривав шість днів, за які учасники подолали 165 кілометрів під палючим Сонцем Аравійської пустелі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ну, от і все! 6-й Оман Дезерт марафон завершився для мене 5-им підсумковим місцем у генеральній класифікації! Я дякую всім за підтримку. За те, що були всі ці 6 днів разом зі мною!" - написав бігун на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, ми раніше публікували історію жінки, яка шість днів виживала в пустелі під палючим сонцем без їжі і води.

40-річна жінка з Австралії нещодавно пережила найжорсткіше пригода у своєму житті. Протягом 6 днів їй довелося виживати в пустелі під розпеченим сонцем, після того, як повернула не туди. Історію розповів інформаційний портал АВС News.

Так відомо, що Брук Філліпс (Brooke Phillips) подорожувала по Північній території на своєму чорному позашляховику разом із домашніми улюбленцями: котом і собакою. У якийсь момент жінка повернула не туди, і її машина застрягла.

На щастя, загублену австралійку виявила її 16-річна дочка, яка брала участь разом з іншими жителями округи в рятувальній операції. З'ясувалося, що машина перебувала в 30 кілометрах від найближчого населеного пункту.

Як говорилося в недавньому матеріалі "Знай.uа", незабаром і Україна зануриться в снігову казку. Синоптики опублікували вже практично новорічний прогноз погоди на кінець листопада. Опади слід очікувати в центральних і північних областях.

Нагадаємо, що с початком нового тижня синоптики попереджають про погіршення погоди. У ряді регіонів українців засипле снігом, вітер посилиться, а на дорогах очікується ожеледиця. Про це повідомили в Держслужбі України з надзвичайних ситуацій.