У п'ятницю, 30 листопада, ввечері помер 41-й президент США Джордж Буш-старший. Про це повідомляє його син.

Джордж Буш-старший помер у віці 94 років. Причини смерті на даний момент не уточнюються.

Американський лідер під час Другої світової війни був пілотом, а після нафтовим магнатом. У політику він прийшов у 1964 році і був президентом сша з 1989 по 1993 рік.

За своє життя він побудував успішну політичну кар'єру і пройшов шлях від конгресмена до посла США в ООН, від голови республіканської партії про посла в Китаї, від директора ЦРУ до віце-президента в адміністрації Рейгана.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У Буша-старшого залишилися 5 дітей, 17 онуків, вісім правнуків. Про час і місце проведення похорону прес-служба сім'ї обіцяла повідомити найближчим часом.

У квітні 2018 року пішла з життя колишня перша леді Барбара Буш. Після цього Буша-старшого два рази госпіталі з-за інфекції, яку виявили у нього в крові, а також з-за низького тиску.

Його стар ший син - Джордж Буш - молодший - був 43-м президентом США, інший син - Джеб Буш - обіймав посаду губернатора Флориди.

В останні роки екс-глава держави страждав хворобою Паркінсона, був змушений пересуватися в інвалідному кріслі. З цієї причини він часто потрапляв у лікарню, однак свій 90-річний ювілей відзначив стрибком з парашутом.

З листопада 2017 року він став самим довготривалим президентом США за всю історію. Крім того, він був останнім ветераном війни, який служив президентом США,

"Його смерть ознаменувала завершення цілої епохи", - пише The Washington Post.

Нагадаємо, помер легендарний мультиплікатор. Життя аніматора забрала та ж хвороба, що і Стівена Хокінга.

Як повідомляв Знай. ua, Екс-президент США Джордж Буш-старший помер на 95-му році життя.

Знай. ua писав, що світ попрощався з легендарним художником. Навчався живопису і мистецтва в чотирьох навчальних закладах.