Про цих аборигенів згадував ще Марко Поло у своїх записах. Сентинельців він описав, як "Найкровожерливіше плем'я, яке доводилося бачити".

Важко повірити, що в наше століття високих технологій, коли люди практично не розлучаються зі смартфонами, на Землі існують ще місця, де народ живе так само, як і тисячі років тому.

В Бенгальській затоці на Північному Сентинельському остарові, що територіально належить Індії, живе плем'я, яке не пускає до себе цивілізацію сентинельці. Площа острова складає 72 квадратних кілометри.

Це прадавнє плем'я настільки непривітне до чужинців, що підступиться до їх маленького поселення просто неможливо. Всі спроби влаштувати там перепис населення закінчувалися смертю сміливця. Однак дослідники вважають, що чисельність племені - близько 250 осіб.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

За оцінками дослідників, сентинельці живуть в повній ізоляції близько 60 тис. років. І за цей час навіть не навчилися добувати вогонь - замість цього вони використовують хитромудру систему зберігання тліючих головешок в глиняних горщиках. Якою мовою вони спілкуються досі невідомо. Адже ще нікому не вдавалося поговорити з ними.

До Речі, вони дуже влучно стріляють — можуть вразити людину з відстані 100 метрів.

У 1974 році стався трагічний випадок, не пощастило режисерові знімальної групи "National Geographic" — він був поранений стрілою, коли група спробувала висадитися на острів. Вчені привезли з собою різні подарунки для аборигенів; кокоси, кухонне начиння і навіть живу свиню. Після нападу на групу кокоси і посуд аборигени забрали, а свиню закололи і поховали.

Після цього було ще кілька випадків смерті жителів Індії від рук племінних жителів.

Так особливу увагу сентинельці привернули до собе в 2006 році, після того, як вбили двох рибалок-браконьєрів, які збилися з курсу і які вирішили порибалити поблизу їх острови. Після цього за тілами рибаків був відправлений вертоліт — його аборигени зустріли градом стріл, і забрати тіла так і не вдалося.

У цьому році плем'я знову нагадало про себе. 21 листопада, поліція США повідомила, що 28-річний американець Джон Чау загинув від рук сентинельцев. Він вирішив відвідати острів, щоб проповідувати тубільцям християнство.

Нагадаємо, бразильський національний фонд індійців (FUNAI) виявив в лісах Амазонії раніше невідоме плем'я аборигенів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ученые з Дармутского коледжу заявили про те, що аборигени Папуа Нової Гвінеї до початку ХХ століття робили кинджали з стегнових кісток людини для престижу, а для утилітарних цілей кинджали виготовляли з кісток казуара.

Також "Знай.uа" писав, фотограф показав племена на межі вимирання.