Російські спецслужби причетні до хакерських атак на Міністерство закордонних справ Чехії в 2017 році.

Про це йдеться в доповіді BIS - Інформаційної служби безпеки Чехії, повідомляє Reuters.

Згідно з висновками служби безпеки, дві кібератаки на інформаційну інфраструктуру чеського МЗС були здійснені хакерським угрупованням APT28, яку пов'язують з російським урядом і звинувачують в інших кібератаки в Німеччині і США.

"Усі висновки вказують на те, що це була кампанія з кібершпіонажу Turla, яка йде від ФСБ, і APT28 / Sofacy, яку пов'язують з російською військовою розвідкою ГРУ", - йдеться в звіті BIS.

У доповіді спецслужби Чехії звертають увагу на те, що під час злому хакери отримали доступ до більш ніж 150 поштових скриньок співробітників, в тому числі до листів та вкладень.

"Таким чином, вони отримали дані, які можуть бути використані для майбутніх атак, а також список потенційних цілей практично у всіх важливих державних установах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у Брюсселі провели засідання міністри оборони НАТО з приводу хакерських атаках Росії і спроби підриву кібербезпеки демократичного світу. У держав НАТО викликали роздратування спроби ГРУ Росії втрутитися в роботу Організації за заборону хімічної зброї, в тому числі спроби викрасти документи про катастрофу літака рейсу МН17 і хакерські напади у всьому світі. У зв'язку з чим міністри оборони провели консультації в штаб-квартирі альянсу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, НАТО пригрозив Путіну війною. У разі кібератаки російських хакерів кожна з країн НАТО може індивідуально або спільно застосувати збройну силу проти країни-агресора Росії.

Також Знай.ua писав, Кібератака повернула Укрзалізницю в 1978 рік.